Na Obchodnej ulici sa usadili Taliani - Ristorante San Cono

1.10.2012
0
Na obchodnej ulici sa usadili taliani - ristorante san cono - San cono Na obchodnej ulici sa usadili taliani - ristorante san cono - San cono
Páčil sa vám článok?

V pivničných priestoroch na Obchodnej ulici 42 bolo viacero reštaurácií. Spomeňme Varadero či naposledy Bigl Restaurant. Najnovšie tam je talianska reštaurácia Ristorante Italiano SAN CONO s talianskym personálom a zárukou kvality ponúkaného jedla. Boli sme teda zvedaví, ako chutí taká pravá talianska kuchyňa na Obchodnej ulici.

Hneď na úvod musíme poznamenať, že interiér je absolútne bariérový. V čase obeda sme našli voľné miesto až v zadnej časti nižšie položenej dvojúrovňovej pivnice. Pokiaľ si nás čašník nevšímol pri vchádzaní, nemal šancu nás uvidieť. Iba ak by zišiel po schodoch do spodnej miestnosti. To je však jeho problém, náš bol ten, že sme čakali asi 15 minút, kým si nás všimol. Keď sme po chvíli dostali aj jedálny lístok, mohli sme si vyberať.

V stálej ponuke majú 6 druhov polievok, chuťovky, studené predjedlá, šaláty, spaghetti, linguine, tagliatelle, rigatoni, penne, gnocchi, pasta al forno (zapekané), pasta fresca (čerstvé), tortellini, pasta fresca ripiena (plnené), 22 druhov pizze, 13 druhov jedál z mäsa, grilované mäso, špeciálne mäso a ryby. Okrem toho ponúkajú päť hlavných jedál v rámci denného menu v cene od 4,50 do 8,50 eur (vrátane polievky a nápoja).

V porovnaní s inými talianskymi reštauráciami v meste je ponuka Ristorante Italiano san Cono príliš bohatá, až možno mať pochybnosti, že to všetko dokážu navariť z čerstvých surovín.

Ochutnali sme paradajkovú polievku (2,55 €) a zeleninovú minestrone (2,70 €). Najmä zeleninová bola sklamaním - zeleninu v nej zastupovalo niekoľko hráškov, kukuričných zŕn, huby, dva hlúbiky brokolice, nejaká tá mrkvička a kúsok špenátu. Nebola to tá poriadne hustá talianska zeleninová polievka, ako varia bratislavskí Taliani z Asociácie talianskyhc reštaurácií na Slovensku, ktorých podniky sme v Bratislave navštívili. Inými slovami, minestrone bola príliš riedka.

Z cestovín sme ochutnali pasta fresca San Cono, čo mali byť čerstvé cestoviny s artičokmi, smotanou, kačkou a klobásou (9,50 €). Cestoviny vyzerali ako strojovo vyrábané rigatoni z obchodu, vôbec nepôsobili čerstvým dojmom, aj keď boli uvarené presne al dente. Dva lupienky artičokov, šesť kúskov pečenej kačky a osem plátkov na jemno nakrájanej salámy nenaplnilo naše očakávania.

Viac sme očakávali aj od jednej z tunajších špecialít teľacie masa plneného zemiakmi - vittello al forno (11,00 €). Na stôl sme síce dostali poriadny kusisko pečeného mäsa, ale vôbec nebol plnený zemiakmi - pečené zemiaky tvorili len jeho prílohu - niektoré boli navyše príliš opečené.

V čase obeda, keď ponúkajú denné menu, je tu poriadne plno. Inak skôr prázdno. Návštevu podzemných priestorov určite ocenia tí, ktorí nechcú byť pri jedle rušení - nie je tu totiž telefónny signál. Atmosféra je tu však príjemná, zariadenie navodzuje dojem Toskánska, personál však nebol vôbec taliansky. Ponúkajú tu domáce biele, ružové a červené víno - ako ináč talianske (osminka za 1,20, resp. 1,35 €).

Ristorante Italiano san Cono nie je žiadny gastronomický zázrak, skôr obyčajná talianska domáca kuchyňa. Možno by mohla byť trochu poctivejšia.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?