Reštaurácia The Point je bod, kde sa oplatí zastaviť

26.7.2012
0
Reštaurácia the point je bod, kde sa oplatí zastaviť - The point Reštaurácia the point je bod, kde sa oplatí zastaviť - The point
Páčil sa vám článok?

Namiesto kaviarne Sweetpoint v parteri administratívnej budovy Park One na Námestí 1. mája je niekoľko mesiacov Restaurant & Bar THE POINT. Reštaurácia sa nachádza zo strany Kollárovho námestia. Oproti kaviarni má väčšie priestory, keď zabrala časť chodníka a vybudovala tu presklenú “zimnú záhradu”, ktorú tu volajú letná terasa. Aj tu zrejme podľahli móde bratislavských reštaurácií a kaviarní, ktoré zaberajú chodníky, aj keď doma majú prázdno.

Interiér sa prakticky nezmenil, pohodlné kaviarenské kresielka zostali, pospájaním malých stolov vznikol priestor na stolovanie aj väčšie počtu osôb. Kapacitu reštaurácie prevádzkar uvádza 100 + 30 v presklenej miestnosti pre fajčiarov, na "letnej terase" sa zmestí ďalších 100 hostí. Možno tú niekedy majú aj plno, keď sme The Point navštívili, vystačili by aj s polovicou polovice celovej kapacity reštaurácie.

Keďže steny do parku a do ulice boli presklené a ponúkali pekný výhľad, zostáva malou záhadou, prečo pred sklenú stenu pristavili presklenú terasu, na ktorej sú stiahnuté žalúzie. Iba ak by naozaj išlo len o zväčšenie jednorazovej kapacity na milovníkov tunajšieho denného menu za 3,60, resp. 3,90 €. Dosť však bolo špekulácií, poďme ochutnať The Point.

V jedálnom lístku ponúkajú polievky, predjedlá, hlavné jedlá, cestoviny a rizotá, šaláty, detské menu a francúzske palacinky. Okrem toho v presklenej vitríne majú vystavené viaceré zákusky a tortové rezy - až na jeden druh všetky z Talianska. Inými slovami na Apeninskom polostrove zmrazené a v Bratislave rozmrazené.

Z polievok sme si dali hovädzí vývar s domácimi rezancami a repíkatým zelerom (2,80 €). Bola vynikajúca, aj keď trochu prislaná, jedinou vážnejšou chybičkou krásy bolo, že nebola s repíkatým zelerom, ale s mrkvou. Predjedlá sme vynechali a pri výbere hlavných jedál sme si nechali poradiť. Vraj majú vynikajúce cestoviny, rizotá a panenku. Tak sme si dali dubákové rizoto so šampiňónmi, baby mozzarellou a čerstvou rukolou (5,90 €) a grilovanú bravčovú panenku špikovanú slaninkou lardo, podávanú na pretláčaných zemiakoch s červenou cibuľkou a zmesou hríbov a preliatu omáčkou demi glace (10,80 €).

Rizoto bolo vynikajúce, aj keď ďalšou záhadou pre nás bolo, prečo nie je len dubákové alebo len šampiňónové. Možno by dubákové bolo pridrahé a šampiňónové by nikto nechcel, alebo je za tým niečo iné. Faktom je, že rizoto bolo veľmi dobré, aj keď by sme dali prednosť len jednému druhu húb. Voči grilovanej panenke sme nemali žiadne výhrady. Bola fakt vynikajúca. Veľmi chutné boli aj pretláčané zemiaky. Jednoduché jedlo, ktoré nemalo chybu.

V jedálnom lístku nás ďalej zaujal teľací Cordon bleu plnený pražskou šunkou a švajčiarskym ementálom, podávaný so steakovými hranolčekmi a dijónskou majonézou (15,80 €). Tentoraz nám naň nezostalo miesto, ale oceňujeme, že názov jedla bol napísaný správne, aj keď francúzske rezeň plnený pražskou šunkou a švajčiarskym ementálom pôsobí príliš kozmopolitne. Ochutnáme nabudúce.

The Point hodnotíme ako jednu z tých lepších reštaurácií v meste. Na záver sme síce ochutnali jediný domáci zákusok - krémeš, nijako nás však nenadchol. Ani ten nebol zrejme dnešný.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?