Carnevalle ponúka striedavú kvalitu

18.5.2012
0
Carnevalle ponúka striedavú kvalitu - Carnevalle1 Carnevalle ponúka striedavú kvalitu - Carnevalle1
Páčil sa vám článok?

Kedysi jednu z najnoblesnejších bratislavských reštaurácii na Hviezdoslavovom námestí - Slovenskú reštauráciu - ešte vlani nahradila Meat Restaurant & Bar CARNEVALLE. Ako už napovedá názov, tunajšia kuchyňa sa sústreďuje na jedlá z mäsa. To však neznamená, že tu nemajú aj jedlá pre vegetariánov. Načo by sem však chodili, keď tu si potrpia na mäsožravcov.

Keďže v Slovenskej reštaurácii sme boli naposledy pred niekoľkými rokmi, ani sme netušili, aký je interiér priestranný. Navyše kuchyňu zmenšili a otvorili, čo priestore ešte zväčšuje. Reštaurácia Carnevalle podobne ako ďalšie podniky na severnej strane námestia zaberajú aj časť verejnej promenády, na ktorej má presklenú terasu. Pritom vo vnútri má obrovský priestor, hostia však spravidla zostávajú na terase a vo vnútri je zväčša prázdno.

Interiér Carnevalle je minimalistický. Z pôvodnej reštaurácie zostala iba mramorová podlaha, všetko ostatné bolo vypratané. Zostali nosné betónové stĺpy, pod stropom sú čierne rozvody klimatizácie a čierne železné lustre. Interiér sa nápadne podobá na neďaleký Beer Palace, ktorý patrí do tej istej siete.

Reštauráciu sme navštívili trikrát, raz sme sedeli na terase, raz na letnom sedení pred reštauráciou a raz vo vnútri, kde je dobrý výhľad do kuchyne. Po druhej návšteve tu zmenili jedálny lístok, takže sme hodnotili aj jedlá, ktoré sa v tom novom už neobjavili. V ponuke majú spravidla tri polievky - dve podľa jedálneho lístka a jednu dennú. Dali sme si cukinový krém s restovanou hlivou, čerstvým kravským syrom a koriandrom (3,30 €), ktorý už v ponuke nemajú, a silný hovädzí vývar s domácimi vaječnými rezancami a trhaným mäsom z varu (2,90 €). Krémová polievka bola vynikajúca, vývar sa nám nezdal vôbec silný.

V ponuke už nemajú ani pečené bravčové rebrá v čili medovej marináde (8,90 €/500 g), ktoré neboli zlé, ale v Bratislave sme už jedli aj lepšie. Na naše prekvapenie sme rebrá nedostali so žiadnou oblohou ako býva zvykom - či už sú to kyslé uhorky, nakladané feferónky či baranie rohy. Ani chlieb nie je samozrejmosťou, museli sme oň požiadať. Odhliadnuc od toho, že odfarbený čašník nám neponúkal žiadnu prílohu! Pri tej istej návšteve sme ochutnali aj hovädzí tatársky biftek (19,90 €/200 g), ktorý sme dostali bez prísad! Na stole bol len mlynček so soľou a korením, tak sme požiadali aspoň horčicu. Dostali sme ju za 0,50 €. Zato placka surového pomletého a neochuteného mäsa bola obsypaná rukolou. Ak si chcú každú prísadu účtovať zvlášť, tak nech tartar radšej neponúkajú. Ortodoxný milovník tatáraku by sa zrejme zdvihol a odišiel.

Spokojnejší sme boli pri ďalších návštevách. S jedlom, no najmä s obsluhou. Dali sme si teľací rump steak (7,50 €/100 g) s pečenými zemiakmi s čerstvými bylinkami (2,90 €) pikantná omáčka Au Poivre (1,90 €). Bol vynikajúci. Výhodou Carnevallu je, že veľkosť porcie sú každý hosť určí sám - 100, 200 alebo aj viac gramov mäsa. Z nového jedálneho lístka sme si nechali poradiť novinku - hovädzí krk/chuck eye roll (5,60 €/100 g) s restovaným špenátom (4,20 €) a omáčkou Bordelaise (1,90 €). Trochu húževnatejšie mäso, ale šťavnaté. Kto neochutná, nespozná. Zlé neboli ani špagety so cherry paradajkami, mozzarellou a cesnakom (7,90 €), zdali sa nám však trošičku pritvrdé.

Na záver sme si dali všetky dezerty - citrónový koláč so zapečenou penou z vaječných bielkov (5,90 €) a variácie dezertov créme brulée, tiramisu, čokoládového mousse a domáceho liči sorbetu, podávané s espressom (7,90 €).

Celkovo sme boli s Carnevalle spokojní, aj keď prvá skúsenosť nebola najlepšia. Ak išlo o zlyhanie čašníka, dá sa to prepáčiť, ak takto majú nastavený systém, škoda rečí. Cenovo patrí Carnevalle k tým drahším reštauráciám, ktoré navštevujú náročnejší hostia. Preto sa im každá chybička môže kruto vypomstiť. Naše hodnotenie: 3 hviezdičky

Počet hviezdičiek: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?