Gazdovská pivnica na Obchodnej nás dosť sklamala

23.3.2012
0
Gazdovská pivnica na obchodnej nás dosť sklamala - Gazdovska pivnica1 Gazdovská pivnica na obchodnej nás dosť sklamala - Gazdovska pivnica1
Páčil sa vám článok?

V podzemí dvora na Obchodnej ulici 66 sme objavili novú reštauráciu GAZDOVSKÁ PIVNICA. Naposledy tu vraj bola iná reštaurácia Slovenská ruža, o ktorej sme ani len netušili, a predtým ázijské bistro. Teraz je v pivnici z odhalenou tehlovou klenbou reštaurácia s tradičnou slovenskou kuchyňou.

Keďže je Gazdovská pivnica v podzemí, vstup nie je bezbariérový. Na naše prekvapenie však nie je bezbariérový ani interiér - reštaurácia má totiž tri rôzne miestnosti, ktoré sú každá v inej úrovni a sú prepojené radom strmých schodov. V prednej časti je výčap a niekoľko stolov, ďalšie schody nás doviedli do spodnej miestnosti, kde sú len stoly a za nimi kuchyňa. Opäť po schodoch (tentoraz hore) sme sa popri toaletách dostali do tretej miestnosti, kde bol druhý výčap a ani živej duše. Kto nie je zvedavý, ten to určite neobjaví. Pri pohľade na to množstvo schodov sme si vybrali stôl radšej pri kuchyni.

Z predjedál sme si dali domácu huspeninu s octom (2,30 €). Bola by dobrá, keby nám doniesli na tanieri čistú huspeninu. Kuchár sa však chcel asi predviesť a tak ju z neznámych príčin štedro ochutil čiernym mletým korením a čímsi, čo pripomínalo grilovacie korenie. Bolo to červené a veľmi slané. V kombinácii s octom to bolo nechutné. Navyše cibuľu namiesto nadrobno nakrájal nahrubo ako do guláša. Ďalší dôkaz, že pokaziť sa dá všetko.

Z polievok sme ochutnali najskôr kurací vývar s rezancami (1,30 €). Na naše prekvapenie bol dosť slabý a bez chuti. Paradajková so syrom (1,50 €) bola prihustá, syr bol údený a dal polievke osobitú chuť. Ani to však nebola žiadna sláva. Poslednou polievkou, ktorú sme v Gazdovskej pivnici ochutnali, bola šošovicová (1,50 €) z dennej ponuky. Úspešne sa zaradila k ostatným polievkam.
Hlavné jedlá tu majú z hovädzieho mäsa, z bravčového, kuracieho, ryby, špeciality podniku a vegetariánske jedlá. Medzi tými poslednými sú aj vyprážaný syr so šunkou a bryndzové halušky so slaninkou. Vegetariáni ich fakt obľubujú.

My sme však zvolili trochu iné chute. Teda presnejšie chceli sme, ale s chuťami to tu majú akési obrátené. Dali sme si sviečková na smotane s brusnicami (7,80 €) s parenou knedľou (1,30 €). Sviečková bola zo sviečkovice, len bola opäť bez chuti. Dokonca ani omáčka nemala žiadnu chuť, podľa farby by sme očakávali, že budeme cítiť aspoň chuť mrkvy, ale nedočkali sme. Akoby bola riedená. Mimochodom, brusnice sme na tanieri hľadali márne.

Naopak až príliš výraznú chuť malo dusené jahňacie kolienko s domácou omáčkou (7,00 €) a štuchanými zemiakmi s cibuľkou (1,30 €), čo nám odporučila čašníčka. Omáčka bola prislaná a dominovala v nej chuť worchestru, zemiaky neboli vôbec štuchané, ale boli to vlastne hranolčeky opečené na panvici s cibuľkou.
Sklamala nás aj ďalšia špecialita podniku - grilované závitky z panenky so šunkou a syrom (7,30 €) a varené zemiaky (1,30 €). Očakávali sme, že panenka bude jemná, bola však tvrdá a húževnatá.
Žiaľ, ani na jednom z jedál sme si v Gazdovskej pivnici nepochutili. Interiér tu je pekný, personál príjemný, ani to pivo nebolo najhoršie, ale kuchyňu majú hroznú.

Naše hodnotenie: 1,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?