Ájurvédu vystriedala maďarská kuchyňa

24.2.2012
0
Ájurvédu vystriedala maďarská kuchyňa - 201204 companypub Ájurvédu vystriedala maďarská kuchyňa - 201204 companypub
Páčil sa vám článok?

Na Nedbalovej ulici za Starou tržnicou už nie je reštaurácia s ájurvédskou vegetariánskou a indickou kuchyňou - odsťahovala sa totiž na Vysokú ulicu. Namiesto nej je tam už niekoľko týždňov COMPANY PUB & RESTAURANT s prevažne maďarskou kuchyňou. Navštívili sme ju, žiaľ, v čase, keď tu menili jedálny lístok. Napriek tomu sme neodchádzali sklamaní.

Ako už názov napovedá, nie je to len reštaurácia, ale aj pub. Interiér je členený na dve časti - reštauračnú nefajčiarsku a pubovú pre fajčiarov. V reštauračnej je murovaný bar, no zaujmú najmä originálne, no nepohodlné stoličky s vysokými opierkami, ktoré pripomínajú skôr rebrový radiátor - nehrejú však, ale tlačia. V zadnej fajčiarskej časti, ktorá je charakteristická pôvodným klenbovým stropom, sú drevené stoly a lavice zo svetlého masívu. Reštauračná časť je ladená do staroružovej a hnedej, pubová do béžovej.

Poďme však ochutnať, ako tu varia. Na naše veľké sklamanie, ponuka jedál bola značne obmedzená - využili tu blížiace sa jarné prázdniny a rozhodli sa prekopať jedálny lístok a trochu aj obmedziť koncept. Pretože ponuka jedál v jedálnom lístku bola trochu prehnaná - príliš veľa hotových jedál a tak, ako sme sa dozvedeli, rozhodli sa ich zredukovať. Napríklad deväť druhov polievok je priveľa. Denne stačí jedna či dve. Ochutnali sme teda polievky z obedového menu - fazuľovú (1,50 €) a zeleninovú (1,50 €). Obe však boli vynikajúce - také poctivo domáce. Žiadne vegety a instantné dochucovadlá. Mali sve chuť na fazuľový guláš, ktorý nám ktosi odporučil, žiaľ, nemali ho.

A tak sme sa zmohli len na letmý pohľad do jedálneho lístka, ktorý už neplatí. Pikantné kuracie ragú v lokši (6,40 €), Kurací paprikáš s haluškami (5,50 €), Koložvarská kapusta (6,50 €), hovädzia sviečková na maďarský spôsob (9,00 €), hovädzí perkelt na červenom víne (7,00 €), hortobáďska mäsová palacinka (3,00 €). To všetko tu donedávna mali.

Napriek tomu, že jedálny lístok tu vlastne neplatí, nenechali nás odísť. Z hotových jedál mali držkový perkelt s parenou knedľou (4,00 €). Bol vynikajúci - možno trochu slanší, ale inak veľmi dobrý a trochu pikantný. Navyše, porcia to bola poriadna - s piatimi knedľami.

Chceli sme ochutnať aj niečo ďalšie - vraj si máme povedať, čo len chceme z bravčového alebo kuracieho mäsa -kuchár to bez problémov pripraví. Tento druh improvizácie nie je v Bratislave obvyklý, chápali sme, že niektoré jedlá potrebujú dlhšiu prípravu, tak sme sa uspokojili s vyprážaným bravčovým rezňom s varenými zemiakmi (6,00 €) a bravčovou roštenkou na spôsob Eszterházy so zemiakmi (6,50 €). Aj keď roštenka je hovädzia, ocenili sme pohotovosť a vynaliezavosť kuchára. Jedlá boli pripravené celkom rýchlo a boli chutné. Šnicel bol cez celý tanier a úplne prikryl zemiaky.

V jedálnom lístku nás zarazila pizza a cestoviny, čo nie je veľmi maďarské. Nepátrali sme po dôvodoch, verme, že v novom jedálnom lístku si ujasnia, či chcú byť maďarská či prešporská reštaurácia, alebo tradičná bratislavská všehochuť. Niektoré jedlá vraj zostanú, iné pribudnú. Rozhodne však nebude jedálny lístok plný hotových jedál - to je úplný nezmysel.

Koncom týždňa majú mať nový jedálny lístok a Company Pub & Restaurant tak čaká nový začiatok. Preto sme tentoraz boli trochu zhovievavejší, ako obvykle. Na budúce už nebudeme, pretože určite sem ešte prídeme.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?