Danto dáva prednosť polotovarom

25.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke na Koprivnickej ulici v novom bytovom dome Koprivnica je nová moderná nefajčiarska reštaurácia Café & Brasserie DANTO. Ako jedna z mála reštaurácií trpí na zastrčenosť. Z ulice je skrytá za obrovským trasparentom a kto nevie, kde má hľadať, ten sem ťažko trafí.

Reštaurácia sa nachádza na zvýšenom prízemí a rohu bytového domu. Interiér je jednoduchý - vľavo červená kožou potiahnutá lavica (pripomína trochu americké motoresty) s tmavými stolíkmi a štýlovými červenými stoličkami z ohýbanej drevotriesky. Vľavo vzadu je bar a kuchyňa, vpravo pri presklenom výklade s výhľadom na rozľahlý trávnik opäť stoličky a stolíky. Súčasťou baru sú aj tri chladiace vitríny, ktoré však v čase našej návštevy boli takmer prázdne. V jednej sa chladili kúsky torty či zákuska.

Aj teraz sme, samozrejme, boli najviac zvedaví na jedálny lístok a hlavne na to, ako tu varia. Musíme priznať, že ponuka je tu originálna. Okrem polievok, cestovín, šalátov, jedál z grilu a rýb sme tu objavili aj horúce panvice s ponukou opečeného na prúžky nakrájaného kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa. Úplným prekvapením však bola špecialita podniku - kórejský gril. Tajomstvo spočíva v tom, že zákazník dostane na tanieri na rezance pokrájané mäso podľa výberu a griluje si ho na malom elektrickom grile priamo na stole pred sebou. Na otázku, či to zákazníci využívajú často, sme dostali odpoveď, že nie, skôr naopak. Možno aj preto sme pri výbere jedál zaváhali a kórejskú špecialitu si nezvolili. Predsa len na to treba viacej času a je tu riziko, že si vône grilu donesieme aj domov.

Pri tatárskom bifteku zo sviečkovej bolo v zátvorke uvedené: na vlastné riziko. Možno to bolo myslené ako žart, ale radšej sme vyberali ďalej. Z polievok sme ochutnali slepačí vývar (1,60 €) a paradajkovú s parmezánom (1,60 €). Vo vývare síce boli malé kúsky mäsa (skôr kuracieho ako slepačieho), ale chuťovo bol vývar slabý, bolo v ňom viac cítiť koreňovú zeleninu ako sliepku. Paradajková bola podľa všetkého pripravená z polotovaru - drvených a rozmixovaných paradajok, a chuťovo nenadchla.

Z grilu sme si vybrali bravčové medailóniky DANTO z panenky, sušených paradajok, fety a rukoly (6,50 €) s varenými zemiakmi s maslom (1 €). Na prekvapenie varené zemiaky už nepodávajú, lebo ich nikto nechcel a tak ich museli vyhadzovať. Tak sme si z mrazených zemiakových polotovarov vybrali zemiakové rösti (1,30 €). Z cestovín sme si dali arrabiata (4,50 €), pričom nám automaticky doniesli penne, zrejme najpopulárnejšie cestoviny v okolí. Namiesto drvených paradajok však v omáčke bol podľa kečup alebo pretlak, bolo cítiť cesnak, chilli aj parmezán, ale jedli sme už v Bratislave aj lepšie penne arrabiata.

Možno sme mali ochutnať mäso z kórejského grilu a možno budeme banovať. Ale to, čo sme ochutnali, nás neohúrilo. Najmä, keď sme zistili, že tu dávajú prednosť polotovarom...

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?