Divá sviňa ponúka aj pečené prasiatko

23.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Hradská ulica vo Vrakuni sa za posledné roky výrazne zmenila. Z jednej strany ulice zmizli záhrady a vyrástli tu domy, z druhej strany sa rodinné domy zmenili na krčmy a reštaurácie. Posledným prírastkom je Reštaurácia DIVÁ SVIŇA.

Názov reštaurácie je zrejme trochu zavádzajúci, pretože jej maskotom je vysmiate ružové prasa domáce. Divá sviňa však znie určite lepšie, ako Prasa domáce. Ibaže by nešlo o zviera, ale o charakter.

Reštaurácia má niekoľko parkovacích miest, terasu a nefajčiarsku aj fajčiarsku miestnosť. Okrem toho má obrovský kozub, v ktorom na objednávku upečú prasiatko či jahňa - objednať si ich však treba tri dni vopred.

Interiér - steny, stoly, stoličky - je zo svetlého dreveného masívu. Predná časť, kde je bar, kozub a kuchyňa, je nefajčiarska, vzadu za barom je priestor pre fajčiarov.

V jedálnom lístku dominujú jedlá pripravované na grile, objavili sme tam však viacero tradičných jedál, ktoré z ponuky reštaurácií prakticky zmizli. Za všetky spomeňme Špenát, volské oko a varené zemiaky (4,50 €). Na to, že ide v podstate o ľudové a na prípravu nenáročné jedlo sa nám však zdala cena trochu privysoká.

Predjedlá, medzi ktorými sú aj anglické či slovenské raňajky, sme vynechali. Zo štvorice polievok sme ochutnali polovicu - Sedliacku fazuľovú s klobásou (1,80 €) a Kapustnicu (1,80 €). Treba povedať, že porcie to boli poriadne. Fazuľová bola poriadne hustá, nechýbala klobása ani kúsky údeného mäsa, akurát veľké fazuľové bôby mohli byť trochu mäkšie. Dobrá bola aj kapustnica, veľké množstvo celého korenia a rasce však bolo znakom, že sa nám z hrnca ušla zrejme posledná porcia.

Z hlavných jedál z bravčového mäsa sme si dali Bravčovú fašírku (4,30 €) so zemiakovou kašou (1,60 €). Dve fašírky či karbonátky boli veľmi dobré. Kaša bola roztlačená len na hrubo, nechýbalo však maslo a chuťovo boli fajn. K fašírkami sme si dali aj kyslú kapustu (0,70 €), ktorá bola akási zvetraná a evidentne dochucovaná octom - možno aj preto nám ju neúčtovali.

Z grilovaných jedál sme si dali Špíz ČURO z bravčového mäsa, slaniny, šampiňónov, cibule a paprika (4,90 €) s restovanými zemiakmi (1,50 €). Napriek tomu, že sme si fašírku aj špíz objednávali naraz, špíz sme na stôl dostali s vyše päťminútovým meškaním. Také niečo by sa stávať nemalo - zdatný kuchár by mal vedieť odhadnúť, koľko času mu zaberie príprava jedla, aby ich mohli servírovať súčasne.

V ponuke sme objavili aj ďalšie originálne jedlá, ako Pečené zemiaky s bryndzou a slaninou (4,70 €) či Vyprážaný oštiepok v zemiakovom cestíčku (4,60 €). O tom, že ceny sú vzhľadom na charakter reštaurácie a lokalitu trochu vysoké, svedčí cena vyprážaného syra s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorý tu vyjde na 5,40 €. V Bratislave sme sa stretli s drahším, ale v centre mesta majú aj lacnejší.

Trošku vyššie ceny jedál z jedálneho lístka reštaurácia Divá sviňa zrejme kompenzuje denným obedovým menu, ktoré majú na bratislavské pomery len za 3,60 €.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?