Reštaurácia Signature ponúka skvelú kuchyňu

12.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Po dlhšom čase sme opäť zavítali do hotelovej reštaurácie. Tentoraz do reštaurácie SIGNATURE RESTAURANT hotela Mercure na Žabotovej ulici. Bývalá krajská centrála slovenských komunistov a naposledy sídlo kresťanských demokratov sa len nedávno zmenilo na štvorhviezdičkový hotel. Zaujímalo nás preto, ako tu varia, pretože vždy je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

Reštaurácia je na prízemí hotela, hneď za recepciou. Interiér reštaurácie Signature je moderný a originálny, je členený do viacerých častí, ktoré sú zariadené odlišným mobiliárom. Oválne stoly sú síce efektné a majú vydarený dizajn, ale pri stolovaní vyvolávajú rozpaky - sedí sa za nimi trochu zboku.

Ponuka jedál zodpovedá súčasným trendom - je skromná, ale pestrá. Predjedlá, polievky, šaláty, bezmäsité jedlá a cestoviny, ryby, mäsité jedlá a dezerty, z každého tri či štyri druhy. Aj to je záruka, že kuchyňa pracuje len s čerstvými surovinami. Na rozdiel od iných reštaurácií, v Signature môže zákazník sledovať prípravu jedál v priamom prenose na televíznych obrazovkách. Tento unikátny spôsob komunikácie však na druhej strane marí konverzáciu stolovníkov.

Z predjedál sme ochutnali Krevety v pikantnej omáčke s opečeným toastom a rukolovým šalátom (7,00 €). Boli vynikajúce. Z polievok sme si vybrali Domácu kapustnicu so zemiakom (4,50 €). Bola však veľmi dobrá. Uvarený a nakrájaný zemiak servírujú samostatne a každý si tak z neho môže do polievky pridať, koľko uzná za vhodné. Tento spôsob servírovania pokračoval aj pri hlavných jedlách v prípade omáčok, ktoré sa pripravujú samostatne a kuchár ich nemieša s mäsom.

Z hlavných jedál sme si dali jedno z najdrahších a jedno z najlacnejších jedál. Filet steak z brazílskeho býčka s restovanou zeleninou, pečeným zemiakom a omáčkou podľa výberu (23,00 €) bol mimoriadne chutný, rovnako ako Bravčová panenka s omáčkou z modrého syra podávaná so šampiňónovými zemiakmi (13,00 €). Ocenili sme aj veľmi originálne, doslova umelecké aranžovanie jedál na tanieri.

Okrem jedál z jedálneho lístka ponúka Signature Restaurant obedové menu v podobe Bussines Lunch. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu. To naše tvorila slepačia polievka s haluškami, tagliatelle s kuracím mäsom a omáčkou z modrého syra a bolero krém v čokoláde (9,90 €). Polievka bola slabšia a menej výrazná, omáčka trochu prihustá, a tak cestoviny s ňou vytvorili pevnú masu, ktorá sa ťažšie konzumovala. Mäso bolo výborné. Mimoriadne dobré boli oba dezerty - čokoládové bolero v rámci menu a Lievance s lesným ovocím a vanilkou ochuteným smotanovým krémom (4,50 €) z jedálneho lístka.

Obsluha bola pozorná, azda s výnimkou servírovania hlavných jedál, keď sme steak dostali na stôl s asi dvojminútovým predstihom pred ostatnými hlavnými chodmi. Celkovo sme boli v Signature veľmi spokojní a túto novú bratislavskú reštauráciu môžeme odporučiť aj náročnejším gurmánom.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?