Čunovská čárda pečie mrazené ryby

22.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Tentoraz sme sa vybrali smerom na dunajskú hrádzu. Presnejšie do Čunova na Petržalskú ulicu, kde je reštaurácia s maďarskou kuchyňou ČUNOVSKÁ ČÁRDA. Aj tentoraz sme boli zvedaví, ako tu varia a čím nás prekvapia.

Zvonku Čunovská čárda nevyzerá originálne, možno s výnimkou prístrešku z rákosia nad vchodom, ktorý však na prízemnej budove s rovnou strechou pôsobí ako päsť na oko. Vo vnútri zámer vytvoriť čárdu vyšiel o niečo lepšie. Aj keď niekto by to označil za gýč. Umelý potôčik s mostíkom a dreveným vodným kolesom sa hodí skôr na dvor, určite sa však nájdu takí, ktorým sa to páči. Aj drevené hranoly podopierajúce sadrokartónový strop. Interiér je ladený v rustikálnom štýle - kamenná podlaha, drevené stoly a lavice. Reštaurácia je rozšírená o presklenú terasu.

Už tradične nás však viac zaujímali jedlá, ktoré ponúka tunajšia kuchyňa. Prísľub maďarskej kuchyne nás potešil, pretože v kedysi maďarskej Bratislave je jej ako šafránu. Pri vstupe do reštaurácie nás prekvapil nezáujem personálu - čašník za barom sa otočil chrbtom, po chvíli postávania sme sa teda usadili sami. Prvý dojem nenapravila ani čašníčka, ktorá mala podľa výrazu tváre dosť osobných problémov a za celý čas sa nezmohla ani na letmý úsmev.

V jedálnom lístku nás šokovalo množstvo jedál. Napočítali sme takmer stovku jedál z hydiny, bravčového, hovädzieho, rýb, bezmäsitých, cestovín, špecialít, pre labužníkov, polievok a predjedál. Drvivá väčšina z nich pritom nemala s maďarskou kuchyňou nič spoločné, možno len to, že názvy boli po maďarsky.

Prvé sklamanie prišlo, keď sme si chceli objednať rybu. Ponúkajú totiž pstruha, sumca, zubáča, kapra a lososa na deväť spôsobov. Keď nám však obsluha prezradila, že všetky sú mrazené, stratili sme na ne chuť. Keď sme si prečítali, že príprava každej ryby sa začína tým, že ju nasolia a ochutia korením na ryby, vedeli sme, že nemusíme ľutovať.

Z polievok sme si dali „čistý rybací vývar" halászlé (2,29 €) a halászlé s kaprom (2,95 €). V prípade prvej polievky ide o zavádzanie - niečo iné je totiž halászlé, niečo iné rybací vývar. V tomto prípade nešlo o žiadny vývar, ale o halászlé bez kúska ryby. Obe boli servírované v smaltovaných kotlíkoch, pod ktorými však chýbal oheň a vo vnútri boli obité. Halászlé však bolo chutné.

Z hotových jedál sme neodolali držkovému paprikášu s haluškami Pacal paprikáš (3,95 €), z hydinového mäsa sme si dali kuracie prsia vyprážané v trojobale Rántot Csirke (4,61 €) s hranolkami (1,20 €) a z labužníckych špecialít grilované rebrá na grile, podávané na drevenom lopári (8,6 €). Paprikáš bol vlažný a na povrchu obschnutý, halušky a hranolky studené. Rebrá v počte 3 kusov boli evidentne grilované už dávnejšie, ohrievané a spečené. Jednoducho zlé. Jednoznačne sa zaradili medzi najhoršie v Bratislave.

Celkovo bola pre nás Čunovská čárda sklamaním. Odhliadnuc od toho, že tu ponúkajú Gordon Blue (správne Cordon Bleu), pri takom množstve jedál nie je možné, aby boli všetky suroviny čerstvé. To je aj prípad rýb, ktoré tu pečú mrazené. Vzhľadom na blízkosť Dunaja je hanbou, že ich nemajú čerstvé.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?