Numero Uno na víkend radšej zatvára

8.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Röntgenovej ulici sme objavili reštauráciu NUMERO UNO. Nachádza sa v blízkosti petržalskej železničnej stanice a na začiatku Petržalského korza na prízemí Administratívneho centra Petržalka. Na prvý pohľad dobrá lokalita, nebude to však asi terno, keď cez víkend majú zatvorené. Zato v pracovné dni otvárajú už o 7.30 h.

Interiér je jednoduchý - krémová dlažba, biely barový pult, krémové kožou potiahnuté stoličky a tmavohnedé stoly. Na kraji pri bare je stolík s kresielkami, ktoré sú podľa všetkého určené len pre domáceho pána. Nad barom visí televízna obrazovka, na protiľahlej stene zrkadlo v mohutnom zdobenom ráme s ručne písanou ponukou happy hours a ďalších akcií. Na barovom pulte je starožitná váha či replika starej drevenej lampy, ktoré pôsobia trochu cudzo.

Hneď pri prvej návšteve sme rýchlo pochopili, že Numero Uno má byť skôr náhradou za zariadenie verejného stravovania pre zamestnancov firiem z administratívneho centra, ako skutočnou reštauráciou. Aby sme však nepodľahli predsudkom, boli sme zvedaví, ako tu varia.

Vzhľadom na pomerne skorú otváraciu hodinu tu ponúkajú aj raňajky od 1,20 € (krupicová kaša) do 3,00 € (hemendex), či raňajkové menu od 2,80 € (fit raňajky) po 3,90 € (anglické). V čase obeda majú denné menu polievka + hlavné jedlo za 3,30 €, za 3,50 € alebo za 4,90/5,90 €. Ako prvé sa minie to najlacnejšie, takže je jasné, čomu dáva tunajšia klientela prednosť.

Z polievok sme si dali dve - Paradajkovú so syrom (1,90 €) a Špargľovú krémovú (2,00 €) z aktuálnej ponuky špecialít zo špargle. Paradajková bola síce podľa všetkého z polotovaru, ale bola hustá, dokonca s parmezánom. Špargľová bola síce krémová, ale najmä vďaka maizéne. Navyše bola plná malých kúskov mrkvy, čo je neklamným znakom, že tu namiesto soli a korenia dávajú prednosť vegete. Žiada sa dodať, že úplne zbytočne. Na to, že išlo o špecialitu a z ponúkaných polievok bola najdrahšia, to veru nebola žiadna sláva.

V ponuke hlavných jedál má Numero Uno cestoviny, rizotá, mäso, ryby, sendviče. Z cestovín sme si dali Tagliatelle Numero Uno, podľa šéfkuchára „mňam cestoviny s grilovanými kuracími kúskami a špenátom v lahodnej smotanovej omáčke" (5,30 €). Cestoviny neboli vôbec mňam, ale poriadne rozvarené, takže s lahodnou smotanovou omáčkou nevytvárali veľmi vábivú hmotu.

Rissotto prosciuto malo byť delikátne parmezánové s talianskym prosciutom a syrom Grana Padana (5,60 €), bolo však trochu prislané a prívlastok delikátne si vôbec nezaslúži.

Z mäsových jedál sme si dali kuracie Cordon Bleu (4,60 €) s varenými zemiakmi na masle (1,20 €), mäso však bolo akési bez chuti a podozrivo vodové. Kým mäso bolo čerstvo vyprážané a ešte horúce, zemiaky neboli na masle a boli studené.

Na záver nám zlepšil náladu Domáci vanilkový krémeš (1,90 €). Bol vynikajúci, akurát porcia bola na dezert trochu priveľká. To nie je výčitka, ale konštatovanie. Celkovo sme odchádzali z Numero Uno sklamaní. Ako poznamenal kolega, priateľku by sem na večeru určite nepozval. Ani by nemohol, pretože záverečnú majú už o 19.00 h.

Naše hodnotenie: 1,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?