Reštaurácia PALLAS je veľkým sklamaním
Namiesto Kórejskej reštaurácie, ktorú sme navštívili pred tromi rokmi, je dnes v tých istých priestoroch na Michalskej ulici celkom iná reštaurácia - PALLAS. Zmiatlo nás, že na fasáde domu svieti pútač Korean Rastaurant, pri prechádzke po dvore tohto svojsky zrekonštruovaného domu sme však objavili novú reštauráciu vo farbách svetoznámeho plzeňského pivovaru.
Keďže reštaurácia Pallas sa nachádza v pešej zóne, má všetky predpoklady získať si zákazníkov a zaradiť sa k najvychytenejším reštauráciám v meste. Aj tu však platí, že výhodná poloha priamo na najfrekventovanejšej turistickej trase nemusí automaticky znamenať obsadené stoly a záujem zákazníkov.
Interiér tejto reštaurácie pôsobí strohým a trochu chladným dojmom. Inak kvalitný štýlový mobiliár pôsobí v priestore hlavnej reštauračnej časti akosi nepatrične. Možno sme nemali to šťastie, ale počas našej návštevy sme sa podobne cítili aj my - chvíľu sme totiž boli v reštaurácii s kapacitou vyše 50 miest úplne sami. Nepatrične na nás pôsobil aj ratanový mobiliár v kaviarenskej časti reštaurácie, ktorá bola v čase našej návštevy tiež opustená.
Jedálny lístok reštaurácie Pallas nás prekvapil pestrým výberom ponúkaných jedál. Pri výbere predjedál naše nadšenie schladil čašník tým, že Gratinované zemiaky s lososom a dresingom nemajú, pretože nie je losos. Tak sme si vybrali Zapekaný oštiepok (69 Sk), Pečenú paradajku s bazalkou a syrom (59 Sk) a Vyprážané kuracie nugety so sezamom (99 Sk). Na prekvapenie sme však nedostali vyprážané ale opečené kuracie kúsky, ktoré boli síce chutné, ale cítili sme sa podvedení. Ako sme si neskôr všimli, v komentári k vyprážaným nugetám bolo skutočne uvedené, že ide o opekané kuracie kúsky. Že je to logický nezmysel, azda zdôrazňovať netreba.
Všetky predjedlá boli skutočne chutné, preto sme boli zvedaví, akými nás kuchár prekvapí polievkami a hlavnými jedlami. Z ponuky troch polievok sme si dali všetky tri - Cesnakovú v bosniaku (35 Sk), Kurací vývar s rezancami (29 Sk) a Francúzsku cibuľačku so zapekaným toastom (35 Sk). Všetky tri však boli chuťovo akési málo výrazné, navyše vývar nebol vôbec číry, ale skôr mútny a rozvarené rezance pripomínali nevábny zlepenec.
Keďže losos nebol, vybrali sme si z hlavných jedál Kuracie frikasé so smotanovo-paprikovou omáčkou, španielskymi kaparami (159 Sk) a hranolkami (29 Sk), Pfeffer steak (219 Sk) s opekanými zemiakmi (29 Sk) a Špecialitu šéfkuchára, čo bola vlastne plnená sviečkovica so špargľou a šampiňónmi a plnené morčacie prsia v cestíčku (195 Sk), s varenými zemiakmi (29 Sk). Nemohli sme sa ubrániť dojmu, že naše jedlo na zákazníkov čakalo už pridlho, najmä zvädnutá zeleninová obloha a dávnejšie varené zemiaky s nepríjemne sladkastou chuťou. Napriek tomu, že príprava hlavných jedál trvala akosi pridlho, ich teplota bola skôr vlažná.
Naše sklamanie reštaurácie Pallas ešte umocnil výber dezertov, keď nemali Jablká v pivnom cestíčku, Guľky s ovocím ani Somloy halušky s odôvodnením, že tieto dezerty sa ťažšie skladujú. Tak nám zostali palacinky a puding - pričom Orechové palacinky a Palacinky Pallas boli plnené džemom a líšili sa iba tým, že orechové boli posypané mletými orechmi. Spoločné mali tiež to, že boli nechutne studené.
Nemilo nás prekvapil aj takmer žiadny výber vín, keď sme si v reštaurácii, ktorá pôsobí na prvý pohľad slušným dojmom, mohli dať iba Frankovku alebo Veltlínske zelené. Zlatým klincom bolo, že v reštaurácii vyzdobenej emailovými replikami kalendára s logom plzenského pivovaru, pivo tejto svetoznámej značky nemali.