Reštaurácia Roxy má na rakete mečbal

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pred pár mesiacmi otvorili v Národnom tenisovom centre na Príkopovej ulici reštauráciu Roxy. Na mieste bývalého centrálneho dvorca na Tehelnom poli sa usadil elegantný podnik s originálnou kuchyňou.

To, že sa Roxy zaraďuje medzi tzv. nóbl podniky, prezrádza jeho moderný minimalistický interiér. Vstupu do reštaurácie, ktorej súčasťou je aj bar, dominuje veľké akvárium medzi dverami na toalety decentne ukrytými za paravánmi. Zatiaľ čo barová časť s červenou podlahou a modro osvetleným skleneným barovým pultom pôsobí sviežo, reštaurácia je ladená v tlmených odtieňoch s prevládajúcou krémovou, sivou a hnedou farbou. Veľké okná sú ukryté za jemnými bielymi záclonami, na stenách nie sú žiadne dekorácie. Čisté línie priestoru tak nechávajú vyniknúť dokonalému prestieraniu na stoloch. Osvetlenie je riešené bodovými svietidlami v podhľadoch, kde našla miesto aj kvalitná ozvučovacia aparatúra.

Po vstupe do Roxy sme chvíľu zostali v rozpakoch, pretože v reštaurácii nebol ani jeden hosť, až sme sa naľakali, že nám namiesto jedného stola rezervovali celý podnik. Po prelistovaní jedálneho lístka s cenami jedál nám bolo jasné, že Roxy asi nebude trpieť stopercentnou vyťaženosťou. Na druhej strane, elegantné prostredie a originalita pokrmov môže osloviť dostatočne veľkú klientelu, ktorá jej zabezpečí prosperujúcu budúcnosť.

Na jedálnom lístku sú samé špeciality z hydiny, diviny, jahňaciny, teľacieho, rýb, ale aj krokodíl s kokosovou omáčkou, pštros alebo klokan s lesnou zmesou. Začali sme predjedlami, zo studených sme si dali Údeného lososa s kaviárom (215 Sk) a Údeného pstruha s bylinkovou omáčkou (215 Sk). Po nich prišli na rad polievky - Bažantí vývar so sherry (95 Sk), Tekvicová jemná (90 Sk) a Vývar s darmi mora (105 Sk). Po polievkach sme ochutnali aj teplé predjedlá - Mušľu svätého Jakuba (215 Sk), Raky varené v kôprovej omáčke (215 Sk) a Žabie stehienka v bylinkovom župane (215 Sk). Všetko, čo sme ochutnali, chutilo výborne, trochu nás zarazila len konzistencia kôprovej omáčky podávanej k rakom, akoby do nej kuchárovi ušlo trochu viac zahusťovadla. Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Klokana s lesnou zmesou (620 Sk), Srnčie ragú (420 Sk), ryby - Platýza s horčicovo-medovou omáčkou (240 Sk), Morského diabla s prosciuttom a mätou (460 Sk) a z cestovín Tortelliny s dubákmi (325 Sk). Kuchárovi skladáme poklonu za všetko, čo nám pripravil, len pri cestovinách sa nám zdalo, že kúsky kandizovanej hrušky s dubákmi veľmi dohromady nejdú. Nabudúce by sme si ich dali určite bez ovocia. Príjemnú večeru sme zakončili sladkým dezertom - Čokoládovým krémom s ovocím (130 Sk) a Jablkovým košíkom s pomarančovou šťavou (130 Sk). Ľutovali sme, že kvôli našej motorizácii sme nemohli ochutnať niektoré z vín na vínnej karte, medzi ktorými je aj sicílska Grand reserva z roku 1989 za 19 500 korún.

Aj keď je obsluha v Roxy profesionálna, jedno zlyhanie sme zaznamenali. Namiesto objednaného zapekaného zemiakového pyré s opraženou cibuľkou sme dostali ryžu. Kým nám ho s ospravedlnením priniesli, mali sme hlavné jedlo zjedené.

Napriek drobným chybičkám patrí Bar&Restaurant Roxy k najlepším reštauráciám v meste. So svojimi originálnymi jedlami a príjemným prostredím môže dokonca ašpirovať na priečku najvyššiu.

Páčil sa vám článok?