Romeo e Giulieta je iba pre solventných

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Kuchyňu rodiny Alvarezovcov poznajú v Bratislave tí, ktorí navštívili rovnomennú reštauráciu na Bajkalskej ulici. Tá pred niekoľkými mesiacmi zanikla, aby sa objavila v hoteli Danube na Rybnom námestí. Tunajšia Ristorante ROMEO E GIULIETTA totiž podľa sloganu ponúka taliansku kuchyňu rodiny Alvarez.

Priestorná reštaurácia je orientovaná smerom na Dunaj, jediný prístup k nej však vedie cez hotelovú recepciu. Už z toho je zrejmé, že Romeo e Giulietta je určená najmä hotelovým hosťom, prípadne účastníkom rozličných podujatí, ktoré sú často v tomto bratislavskom hoteli. Interiér reštaurácie je veľmi vkusný - tehlovočervené steny, v kombinácii s drevom, krémové obrusy, oranžové stoličky a svetlozelený koberec pôsobia harmonickým dojmom. Na troch drevených policiach v zadnej časti reštaurácie sú vystavené všetky ponúkané vína z domácej i zahraničnej produkcie. Tlmené svetlo a maľby známeho slovenského maliara na stenách vytvárajú v reštaurácii veľmi príjemnú atmosféru. Hlavnej reštauračnej časti dominuje otvorený murovaný gril, na ktorom personál priamo pred zrakmi hostí pripravuje niektoré tunajšie špeciality.

Z dennej ponuky štyroch polievok sme ochutnali dve - krémovú zeleninovú a paradajkovú (obe po 95 Sk). Spomedzi siedmych predjedál sme si vybrali studené predjedlo zo samoobslužného bufetu - na výber boli grilovaná cukina a paprika, omeleta, sušené paradajky v oleji, fazuľa, zelené fazuľové struky, artičoky (250 Sk).

Keďže talianska kuchyňa ponúka prvý chod (cestoviny) a druhý chod (mäso) ochutnali sme z oboch. Z viacerých druhov cestovín (celkom 24 jedál prvého chodu) sme si zvolili Gnocchi (halušky) so štyrmi syrmi (240 Sk), Fagottini (plnené taštičky) s čakankou a špekom (320 Sk), Pappardelle (široké rezance) so zajacom (240 Sk) a Baklažány s parmezánom (280 Sk). Všetky jedlá prvého chodu boli veľmi chutné, výnimočne dobré však boli fagottiny a baklažánové plátky prekladané paradajkovou zmesou.

Po chutnom prvom chode prišiel na rad rovnako chutný druhý chod - z ponuky 19 jedál sme si dali Šéfovu panvičku - sviečkovica s hľúzovkou (410 Sk), Sviečkovicu s čakankou, koňakom (420 Sk) a Opekanými zemiakmi s cesnakom a rozmarínom (80 Sk) a Jahňacie na grile (490 Sk) s Grilovanou zeleninou (90 Sk). Trochu sme boli sklamaní z jahňaciny, presnejšie z obrovskej kosti, z ktorej sme iba s námahou obrali niekoľko kúskov mäsa. V reštaurácii tak vysokej úrovne by sme očakávali skôr vykostené jahňacie filety alebo aspoň upozornenie obsluhy, že na stôl dostaneme jahňacinu ála Fred Flinstone.

K jedlu sme si dali fľašu dobrého ľahkého talianskeho červeného vína Bardolino (720 Sk). A na záver sme neodolali sladkým pokušeniam - Tiramisu (170 Sk), Panna cotta (130 Sk) a Jahodovej pene (160 Sk).

Cenovo patrí Romeo e Giulietta k najvyššiemu bratislavskému štandardu - z čoho je zrejmé, že menu je určené najmä zahraničným návštevníkom hotela. Zarazilo nás, že počas našich dvoch návštev - jednej večernej a druhej obednej - bola reštaurácia poloprázdna. Ide pravdepodobne o svojský podnikateľský zámer, keď neveľmi záleží na obsadenosti reštaurácie. Pri polovičných cenách by bola Romeo e Giulietta určite plná, pretože kvalitou patrí tiež k tomu najlepšiu, čo Bratislava má.

Páčil sa vám článok?