Reštaurácii Barón chýba viac originality

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na rohu Sládkovičovej a Gunduličovej ulice neďaleko Prezidentského paláca nedávno otvorili novú reštauráciu. Volá sa BARÓN a náš gurmánsky tím ju podrobil podrobnému hodnoteniu.

Nepodarilo sa nám zistiť, prečo si majiteľ zvolil práve takýto názov, je to jeho rozhodnutie a ani to nie je predmetom nášho hodnotenia. V každom prípade by sme si na pomenovanie tejto reštaurácie v suterénnych priestoroch na rohu ulice vedeli predstaviť aj priliehavejšie a vhodnejšie meno.

Priestory, do ktorých sa schádza po pomerne úzkych a strmých schodoch, tvorí malá vstupná časť s barovým pultom a väčšia klenbová pivnica, ktorej steny sú obložené sadrokartónom s oranžovým náterom imitujúcim mramor. Na nich sú upevnené nerezové lampy pripomínajúce horiace fakle. Stoly sú z tmavého dreva, stoličky majú červené čalúnenie. V reštaurácii nie sú žiadne kvety, pôsobí neútulne a nezachránia to ani dekoračné sviečky vo výklenku na stene. Interiér nás sklamal a tak sme boli zvedaví, ako na tom bude miestna kuchyňa.

Jedálny lístok ponúka pomerne bohatý výber jedál z bravčového, hovädzieho mäsa, rýb, cestovín, bezmäsitých jedál a kuracieho na všetky možné spôsoby. My sme sa rozhodli na začiatok ochutnať Paradajkovú polievku s mozzarelou (65 Sk), Gazdovskú kapustnicu (55 Sk) a ako teplé predjedlo Zapekané slimáky (110 Sk), Lokšu plnenú hydinovou pečeňou (70 Sk) a Zapekané hrianky Fegato s kuracou pečeňou (75 Sk). Predkrmy nás presvedčili, že kuchyňa je na tom oveľa lepšie ako interiér a tak sme sa tešili aj na hlavný chod. Objednali sme si Kuracie prsia s pikantnou horčicovo-medovou omáčkou (155 Sk) a zo špecialít reštaurácie Provensálsku panvicu (185 Sk), čo sú tri plátky kuracieho mäsa zapečené s provensálskou zmesou, mozzarelou, paradajkami a americkými zemiakmi v hlinenej panvičke. Zo špecialít sme ochutnali aj Špíz Gigant (420 Sk), čo je 330 gramov bravčového karé, hovädzej sviečkovej, cibule, slaniny a barbeque omáčky. Jedlá boli chutné, trochu výraznejšie však mohla byť ochutená panvička, kde bolo priveľa zemiakov a pramálo paradajok. Na záver sme ochutnali aj dezerty - Vyprážané banánové kvety s karamelom (80 Sk) a Kiwo - figo guľky (65 Sk). Tie kvety boli vlastne štyri smažené kúsky banánu obaleného v cestíčku a guľky boli zmesou kiwi, fíg a piškót, v ktorých dominovala chuť kyselkavého kiwi.

Ešte zmienka o obsluhe, čašníčka bola príjemná a pozorná, aj keď treba povedať, že sme boli jedinými hosťami v reštaurácii. To je určite škoda, pretože kvôli tunajšej kuchyni sa ju oplatí navštíviť. Možno by stálo za to dať interiéru originálnejší vzhľad alebo prilákať hostí napríklad víkendovými zľavami.

Páčil sa vám článok?