Celebrity Lounge sa ešte len prebúdza
Vyskúšali sme jednu z najnovších reštaurácií v Bratislave - má všetko, čo potrebuje pre úspech: dobrú lokalitu, zjavne dobrého kuchára, dobré víno, príjemné prostredie a prijateľné ceny - ale ešte sa len prebúdza.
A zjavne nemá ešte svoje tempo. To bol náš prvý dojem, keď sme si v CELEBRITY LOUNGE na Panskej ulici pol hodiny posedeli bez toho, aby si nás obsluha vôbec všimla. Pritom v miestnosti bolo okrem nás len šesť ďalších osôb a v ďalších dvoch krídlach ich nebolo oveľa viac. Dosť dlho, takmer ďalšiu hodinu, sme čakali na objednané jedlá. Potom sa však zásluhou vrchného, ktorý veľmi kvalifikovane zvládal aj rolu someliéra, všetko začalo a - tomu, kto nemá naponáhlo, by sme návštevu odporučili.
Reštaurácia je situovaná v átriu zreštaurovaného historického domu a v dvoch miestnostiach bez priameho svetla po jeho stranách. Átrium je zastrešené a víta vás nápaditou sedačkou na štyri strany so širokými čalúnenými operadlami, na konci miestnosti je bar. Miestnosť vpravo je ozdobou podniku: na čelnej stene televízna obrazovka počas našej návštevy informovala o dianí doma i vo svete. Oproti obrazovke sú dva priestory. V jednom za kovanou mrežou sú vzorky vín, v druhej zrekonštruovaná pôvodná studňa dokonca s vodou v hĺbke asi desať metrov. Zaujímavá v tejto miestnosti je plastická tapeta na najväčšej stene.
V miestnosti vľavo je príborník pre obsluhu. Aj keď je evidentne súčasťou nábytku v podniku od toho istého autora, pôsobí disharmonicky, pripomína panelákovú kuchynskú linku. Samotný nábytok je vhodný do reštaurácie, polokresielka sú príjemné na sedenie - len stolíky by mohli mať rozmery o desať centimetrov väčšie. Osvetlenie v celom podniku je príjemné a primerané, čo oceníte najmä preto, že na jedálnom lístku sú jedlá napísané písmom s veľkosťou na hranici čitateľnosti.
Samotný jedálny lístok ponúka dostatočný sortiment so zdôraznením slova celebrity - je to nielen súčasť názvu niektorých jedál, ale aj jednej z kapitol jedálnička. Nasleduje hneď po hlavných jedlách a obsahuje predovšetkým šaláty, teda naozaj najobľúbenejší sortiment súčasných celebrít. Treba však hneď dodať, že ani v ďalších kapitolách niet čo sortimentu vyčítať.
Ochutnali sme z neho vo všetkých kategóriách. Z predjedál sme sa rozhodli pre veľmi dobré Grilované plátky baklažánu so smotanovou omáčkou (72 Sk), chuťovo príjemne prekvapila Gratinovaná mozarella (104 Sk) s rukolou, rajčinami a parmezánovými hoblinami - takúto úpravu mozarelly sme inde neochutnali. Z predjedál by asi vyhral Údený pstruh (120 Sk), ktorý - ešte teplý - chuťovo pripomínal údeného lososa. S prudko ohriatym pečivom, jemne nasekanou paradajkou, rukolou a veľkými kaparami to bol výslovne zážitok.
Kuchár sa vyznamenal aj pri polievkach, nezvyklá kombinácia tradičného s novým sa ukázala napríklad pri Zemiakovo-hubovej krémovej polievke (88 Sk). Bežne poznáme túto kombináciu v polievke na kyslo, v Celebrity Longue má jemnú chuť, najviac v nej vynikajú dokonale očistené krevetky. Aj vývar môže byť po novom: Slepačí vývar s mäsom a zeleninou (48 Sk) oživovali dobre uvarené krúpky. Kukuričný broth s penou z wassabi (48 Sk) bol dobrý, vyhovoval by skôr vegetariánom, čo zodpovedá úsiliu podniku podávať alternatívne jedlá - biopotraviny, bezlepkovú či delenú stravu.
Nejednoznačne vyzneli hlavné jedlá - Losos na sušených paradajkách (31 Sk) bol výborný, tieňom na tomto jedle boli trochu prislané špenátové listy. Steak na farebnom korení (388 Sk) s polochlebom mal výbornú chuť, rovnako ako omáčka, mäso však bolo trochu húževnaté. Nič sa nedalo vyčítať Kačacím prsiam (304 Sk) s ananásom a rukolou. Z kategórie celebrity sme vyskúšali Celebrity cesar (144 Sk), čo je syrovo - šampiňónový koktail s prúžkami chleba. Dobré, ale v kombinácii s ľahkou kukuričnou polievkou hladné jedlo.
Na doplnenie sme preto k nemu skonzumovali Blue ciabatta (120 Sk), chutnú bagetu s domácim hamburgerom a gorgonzolou. Ľahunké, no chutné boli dva sladké dezerty - Celebrity cake (58 Sk) a Píniový koláčik (64 Sk). Vcelku teda vyhrala aj v tejto reštaurácii kuchyňa nad ostatným, hoci vrchný sa pri hodnotení vína aj pri narábaní s ním prejavil ako skutočne kvalifikovaný znalec.