Reštaurácia Divý mak je úplný prepadák

18.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Sládkovičovej ulici na mieste, kde sme pred dva pol rokom hodnotili reštauráciu 3 CATS, je dnes iná reštaurácia - volá sa podobne divne - Cafe Restaurant DIVÝ MAK. Jej predchodkyňa nás vtedy veľmi neohúrila, tak sme boli zvedaví, či je to zmena k lepšiemu.

Interiér sa prakticky nezmenil, vône a pachy jedál je cítiť už pri vchode do suterénu, zostal drevený obklad stien, aj mobiliár, na tom istom mieste je aj presklené akvárium, ktoré plní úlohu skleníka s rastlinami.

Napriek tomu, že sme prišli v čase obeda, nemali problém nám doniesť aj jedálny lístok so stálou ponukou jedál. Po skúsenosti z Obchodnej ulice totiž vieme, že to nie je samozrejmosť. Ponuka jedál okrem raňajok (otvárajú o 10.30 h!), predjedál a polievok obsahuje jedlá z hydiny, bravčového a hovädzieho, rýb, špeciality, bezmäsité jedlá, cestoviny a šaláty.

Z ponuky šiestich polievok sme si chceli dať Halászlé (1,49 €) a Fazuľovú Jókai (1,49 €) - ani jednu však nemali. Tak sme skúsili Slepačiu s mäsom a rezancami (1,29 €) a Francúzku cesnakovú s krutónmi (1,29 €). Najmä tá francúzska cesnačka nás zaujala - francúzska cibuľačka je totiž známa, dokonca aj hydratovaná Francúzska polievka z Carpathie, ale s francúzskou cesnakovou sme sa stretli prvýkrát. K nášmu údivu to bol nejaký vývar (pravdepodone ten istý ako pri slepačej) s drveným sušeným cesnakom (!!). V tanieri plávali ešte nejaklé krutóny so syrom, ale cesnaková s cesnakovým práškom nás dorazila. Naposledy sme sa s niečim podobným stretli v reštaurácii na Grosslingovej ulici, ktorá v našom hodnotení skončila úplne na dne. Napriek tomuto gastronomickému barbarstvu sme v reštaurácii Divý mak zostali.

Oslnivá nebola ani slepačia polievka. Chuťovo nevýrazná, v tanieri plával až jeden kúsok vareného mäsa, zopár kúskov koreňovej zeleniny a cestoviny. Servírované to bolo síce na orginálnych štvorcových tanieroch, ktoré však zrejme zostali po Troch kočkách - na servírované polievky by pokojne stačil menej noblesný servis.

Z hlavných jedál sme si dali špecialitu - Soté Budapešť z hovädzej sviečkovice, paradajky, papriky, olív, chilli, smotany a halušiek (7,99 €). Netušili sme, že olivy sú budapeštianska špecialita - boli v tom jedle ako päsť na oko. Smotana tam nebola žiadna, zato tam bolo asi kilo mletej papriky, ktorá prebila všetky chute. O to, či mäso bolo zo sviečkovice sa nejdeme prieť, aj keď na sviečkovicu to bolo podľa nás trochu tuhé mäso. Situáciu nezachránil Kapor na mlynársky spôsob, čiže vyprážaný kapor v paprikovej múčke (5,49 €). Tu nám naopak paprika chýbala, na kapra bolo mäso trochu suché.

Po tom, ako nám doniesli malú čapovanú Plzeň teplú a bez peny, zvetraného bavoráka a rozlievanú minerálku, sme usúdili, že jedna návšteva Divého maku stačila. Hostia, ktorí si dávali obedné menu vyzerali spokojne a zdravo, my by sme sem však priateľov na obed nepozvali.

Naše hodnotenie: 0,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?