Easy Rider je malý americký motorest

11.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Kutuzovovej ulici oproti bývalým kasárňam sme objavili hneď niekoľko reštaurácii. Najnovšou z nich je Restaurant & Bar EASY RIDER. Otvorili ju len pred niekoľkými týždňami a tak sme boli zvedaví ako tu varia, a hlavne, ako tu chutí.

Interiér reštaurácie navodzuje atmosféru amerických motorestov s lavicami potiahnutých červenou koženkou, stenami v pastelových farbách a vôňou motoriek. Názov reštaurácie je odkazom na americkú filmovú klasiku Dennisa Hoppera, kde si spolu s Petrom Fondom zahrali mladíkov cestujúcich na motorkách naprieč USA. Namiesto motoriek sú však vo vitrínach modely amerických chopperov a zbierka je to vskutku obdivuhodná. Reštaurácia je nefajčiarska a je členená na dve časti - predná barová, zadná reštauračná. Kuchyňa je v podzemí, takže tu necítiť ani žiadne pachy a vône varenia.

Nás však zaujímalo, ako tu chutí. Kuchyňa je americká, aj keď vlastne žiadna americká kuchyňa neexistuje. Jednoducho, majú tu to, čo si môžete dať aj v amerických motorestoch. A ponúka to Michal Dočolomanský osobne.

V čase obeda je tu plno, ľudia z okolia sem chodia na obedné menu, ochotne nám však ponúkli aj jedálny lístok. Zaujalo nás, že reštaurácia je otvorená hneď zrána už od 8. hodiny a ponúka aj raňajky - nechýbajú americké, ale ani kontinentálne. V nedeľu však majú zatvorené.

Z predjedál sme si dali vyprážané cibuľové kolieska (1,80 €). Vynikajúce nielen ako predjedlo, ale napríklad aj k pivu. Z polievok sme ochutnali hovädzí vývar s veľkými pečeňovými knedličkami a vyberanou čerstvou zeleninou (2,50 €) a veľmi hustú mexickú polievku a la chilli con carne s kúskami hovädziny a klobásky, s chilli, cesnakom, cibuľkou a mrkvou (3,50 €). Obe boli v porovnaní s ostatnými polievkami o niečo drahšie, ale veľmi dobré a poctivé. Možno len tá mexická mohla byť trochu ostrejšia.

V ponuke hlavných jedál sú šaláty, cestoviny, jedlá bezmäsité, z hydiny, hovädzieho a bravčového mäsa. Ochutnali sme Burrito Light, čo sú kuracie prsia na grile s paradajkami, paprikou a jogurtovou omáčkou zabalené v placke tortilla (5,50 €), ražničí z bravčovej panenky, slaniny, papriky a cibule na grile (7,00 €) s nastrúhanými zemiakmi opečenými na oleji - hash browns (1,30 €), tradičný hamburger s pikantnou omáčkou (7,30 €) a šťavnatý steak z domácej sviečkovice (12,90 €).

Proti burritu sme nemali žiadne výhrady, ražničí bolo vynikajúce, akurát sme očakávali, že hash browns bude z varených zemiakov, tu však dávajú prednosť surovým. Každému chutí niečo iné, nám viac opečené strúhané varené zemiaky. Hamburger bol opäť bez pripomienok. Steak sme chceli jemne prepečený, dostali sme ho však prepečený - zrejme chyba v komunikácii.

Easy Rider sa nehrá na žiadnu nóbl reštauráciu, skôr na taký obyčajný americký motorest. Akurát im tu chýba tá americká rozlievaná káva. Ale to nie je vlastne žiadna škoda.

Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?