Luxusná reštaurácia WEST je priemerná

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

V hoteli West na bratislavskej Kolibe sme sa ocitli už po druhý raz - pred piatimi rokmi, keď sme hodnotili prvú mexickú reštauráciu v Bratislave El Paso. Odvtedy však v meste vznikli ďalšie reštaurácie s mexickou kuchyňou a tak na Kolibe nedávno otvorili reštauráciu WEST, ktorá okrem výberu z ponuky El Paso ponúka aj špeciality zo slovenskej, českej, rakúskej, maďarskej, francúzskej a talianskej kuchyne.

Keďže sa zmenil charakter kuchyne, zásadne sa zmenil aj interiér reštaurácie. Dlažba a mramorové stoly s lesklými nerezovými nohami vyvolávajú v interiéri pomerne chladnú atmosféru, ktorá je ešte umocnená výkonnou klimatizáciou. Naopak žlté závesy na na veľkých oknách a žlté stoličky vnášajú do reštaurácie trochu tepla. Za zmienku stojí aj tmavý drevený krov, ktorý sa k zariadeniu reštaurácie veľmi nehodí, je však dosť vysoko, takže si ho možno ani nevšimnete. Na stenách visia rozmerné grafiky s motívmi dominánt Bratislavy, Prahy, Viedne, Budapešti, Paríža a Ríma - tie dopĺňajú aj bohaté menu s ponukou zhruba 70 jedál.

Z ponuky rakúskej kuchyne sme si vybrali Hovädziu polievka s pečeňovými knedličkami (90 Sk) a ako predjedlo Špenátovú štrúdľu s pažítkovou omáčkou (130 Sk), čo bola vlastne smotana s nasekanou pažítkou. Z hlavných jedál sme ochutnali Tirolské (nie tyrolské) kuracie prsia s rokfortovou omáčkou (300 Sk), rakúske dezerty reprezentovala Jablková štrúdľa s vanilkovou omáčkou (130 Sk). Celé naše rakúske menu bolo chutné, nebolo však ničím výnimočné.

Z maďarskej kuchyne sme ochutnali Haláslé (170 Sk) a ako predjedlo Hortobáňsku palacinku (správne má byť Hortobáďska, podľa maďarského mesta Hortobágy) s teľacím mäsom a paprikovo-smotanovou omáčkou (130 Sk). Hlavným maďarským chodom bol Teľací perkelt s haluškami (300 Sk), z dezertov sme si dali Somloy halušky (130 Sk). Rybacia polievka bola chutná, porcia však bola zbytočne veľká. Náš výber palacinky a perkeltu nebol zrejme najšťastnejší, pretože obe jedlá boli chuťovo takmer rovnaké.

Zo špecialít francúzskej kuchyne sme chceli ochutnať Zapečené slimáky na burgundský spôsob - Escargots a la Bourguignonne, pričom z jedálneho lístku nebolo zrejmé, že slimáky budú v ulitách. Až keď nám čašník priniesol slimačie kliešte, pochopili sme, že slimáky nebudú „vykostené“, teda bez ulít. Objednávku sme preto zrušili, čo sa neobišlo bez pohŕdavých pohľadov personálu. Francúzske predjedlo sme preto preskočili a tak prišiel na rad hlavný chod - Poulet Sauté au Riesling - vykostené kuracie stehná s rizlingovou omáčkou a hroznom (300 Sk). Na naše veľké prekvapenie bola aj rizlingová omáčka smotanová, čo opäť nebolo z jedálneho lístka zrejmé. Francúzsky dezert Peche Melba - broskyňa s vanilkovou zmrzlinou poliata malinovým pyré (130 Sk) - bol celkom chutný, opäť však nebol ničím výnimočný. Z českej kuchyne sme ochutnali iba dezert - České lievance s džemom, šľahačkou a čokoládovou polevou (130 Sk).

Reštaurácia WEST na Kolibe chce byť medzinárodnou reštauráciou v luxusnom prostredí. Kvalitu však nerobia vysoké ceny, ale predovšetkým dobrá kuchyňa, príjemná atmosféra a pozorný personál. Objavili sme tu však priemernú kuchyňu a cítili sme nepríjemný chlad interiéru a čašníkov.

Páčil sa vám článok?