Reštaurácia Four 4in patrí k najlepším

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prevažná väčšina dobrých bratislavských reštaurácií je sústredená v centre mesta alebo v jeho bezprostrednej blízkosti. My sme však našli jednu, ktorá by podľa tohto pravidla mala byť niekde v strede historického jadra a predsa nie je. Reštaurácia FOUR 4IN svoj domov našla v novostavbe administratívnej budovy takmer na konci ružinovského sídliska, neďaleko konečnej električiek.

Interiér reštaurácie korešponduje s charakterom objektu, v ktorom sídli a na prvý pohľad vidieť, že je dielom profesionálnych architektov. Prevládajú v ňom prírodné materiály - kameň, drevo a sklo. Veľmi zaujímavo pôsobia steny zo štiepaného tmavošedého kameňa v kombinácii s tmavohnedou drevenou palubovkou. Z rovnakej palubovky sú aj ďalšie steny, tú najväčšiu ozvláštňuje falošná vitrína z matného skla. Strop so vzduchotechnikou je natretý čiernou farbou a čiastočne prekrytý bledými látkovými závesmi. Rovnaké visia aj medzi niektorými stolmi a spustené vytvárajú akúsi paravánovú stenu oddeľujúcu stolovníkov pri vedľajších stoloch. Zariadenie je tiež z tmavého dreva, stoličky majú červeno čalúnené sedáky a stoly sú prikryté červenými, zelenými a fialovými obrusmi. Interiér v zemitých farbách robia živším, bez toho, aby rušili jeho celkovú harmóniu. Za zmienku stoja aj toalety, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v luxusnom hoteli.

Jednotnému štýlu reštaurácie sú podriadené aj jedálne lístky s motívom žltých, červených a bielych štvorcov, rovnakých, aké sú na fasáde budovy. Tunajšia ponuka nie je zaujímavá len štýlovým spracovaním, ale najmä samotnou ponukou. My sme si z nej ako predjedlo vybrali Zelerový šalát s kuracím mäsom (80 Sk), Anglický roastbeef s ľadovým šalátom a píniovými orieškami, Kapustovú štrúdľu s cukinou a pórom (75 Sk) a Kuracie pečienky na cibuľke (95 Sk). Všetky predjedlá spĺňali naše najprísnejšie kritériá, chuťovo, ale aj po stránke estetiky. Rovnako výborné boli aj polievky, z ktorých sme ochutnali Kurací vývar s viedenskými knedličkami (40 Sk), Zemiakový krém s opraženou slaninkou (45 Sk) a Maďarskú gulášovú (55 Sk). Hlavný chod len zavŕšil náš výnimočný kulinársky zážitok. Kačacie prsia na pomarančoch s červenou kapustou a kroketami (350 Sk), Miešaný špíz zo štyroch druhov mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie a morčacie) s kapustovým šalátom, cesnakovým dresingom a hranolkami (225 Sk), Hovädzí steak na hríboch podávaný so zeleným šalátom a hranolkami, ale aj Jahňacie kotlety na tymiáne podávané s plnenými batôžkami a zelenými fazuľkami so slaninkou (270 Sk) boli vynikajúce. Tunajší šéfkuchár a jeho pomocníci si zaslúžia uznanie, pretože dokázali pospájať chute rôznych ingrediencií a na tanieri vytvoriť aj malé umelecké diela, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale rovnako dobre aj chutia. A to sme ešte nespomínali dezerty, z ktorých sme si vybrali Šomloi halušky (70 Sk) a Lievance s marhuľovou marmeládou a orechmi (75 Sk). Pre tých, ktorí k jedlu potrebujú aj pohár lahodného moku, má reštaurácia v ponuke slušný výber slovenských a francúzskych vín.

Obsluha v reštaurácii je pozorná, ale nevtieravá, prakticky celý čas je pri vás práve vtedy, keď ju potrebujete. Takže rovnako ako kuchári si zaslúži pochvalu.

Reštaurácia Four 4in sa podľa našej mienky zaradila medzi špičku bratislavských reštaurácií. Dokonca si trúfame povedať, že mnohé honosne a luxusne sa tváriace reštaurácie v strede Bratislavy prekonáva a jej jediným hendikepom by mohla byť iba jej poloha ďaleko od centra.

Páčil sa vám článok?