Scottish Pub škótsku kuchyňu neponúka

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pre návštevníkov nákupno-zábavného centra Aupark na Einsteinovej ulici, ktorí pri nákupoch vyhladli a nestačí im ponuka fast foodov, je určená aj reštaurácia PIPER’S SCOTTISH PUB, situovaná na druhom poschodí.

Interiér tohto podniku je príjemnou protiváhou ocele a skla, ktoré dominujú v priestoroch Auparku - steny sú obložené tmavohnedým drevom a z rovnakého materiálu je aj bar, stoly a stoličky. Súčasťou reštaurácie je aj terasa, využívaná počas teplejších dní. Sympatické je, že prevádzkovateľ reštaurácie pamätal aj na rodiny s malými deťmi - k dispozícii sú aj detské stoličky.

Inšpirácia Škótskom je výraznejšia skôr pokiaľ ide o ponuku nápojov, v ktorej figuruje viacero druhov škótskej, ale aj írskej či kanadskej whisky, kuchyňa je naproti tomu viac-menej medzinárodná. V ponuke nájdeme „z každého rožka troška“: jedlá z hydiny, hovädzieho a bravčového mäsa, z diviny, rýb, nechýbajú ani cestoviny. Z predjedál sme ochutnali Caprese, čo je mozarella s paradajkami a bazalkou (149 Sk), z polievok Hovädziu s rezancami (59 Sk), cesnakovú v bochníku (69) a kapustovú s údeným mäsom, hubami a klobásou (89 Sk). Porcia kapustnice bola doslova obrovská, najedli by sa z nej aj traja, bola príliš horúca a vďaka hrubým stenám misky, v ktorej nám ju priniesli, chladla len veľmi pomaly. Z jedál sme si vybrali veľmi dobrý Jágerský guláš so žemľovou knedľou, broskyňou a čučoriedkami (249 Sk), lahodné Medailónky z jelenej sviečkovice na grile s gaštanovým pyré, brusnicami a restovanými šampiňónmi (389 Sk), ako aj Steak „Higlander“, čo je pikantný steak podávaný na horúcej platničke s teryaki omáčkou a opraženou cibuľkou, na náš vkus trochu primalý (349 Sk). Vyskúšali sme tiež Teryaki Dundee, čo je zmes hovädzieho, bravčového a kuracieho mäsa (234 Sk), pekelne pikantné Chilli con carne (299 Sk) s ryžou (44 Sk) a veľmi dobré Jahňacie kotletky v pikantnej marináde s lahodným cesnakovým krémom (309 Sk) a opekaným zemiakmi (44 Sk). Na záver prišli na rad dezerty - Oriešková torta (85 Sk), Gaštanové pyré (78 Sk) a Lesné ovocie (89 Sk).

Mladé čašníčky sú vcelku ochotné, aj keď trochu nepozorné[BC] pri jednej z našich dvoch návštev sa nám stalo, že objednávku si síce zapísali a priniesli to, čo sme si objednali, ale prinesené nápoje nepoložili pred toho, kto si ich objednal, ale pred jeho spolusediaceho. Trochu zarážajúco na nás pôsobila skutočnosť, že prinesené príbory neboli rovnaké, polievkové lyžice boli primalé, akoby pre deti, a k nadrobno pokrájaným šalátom nám dali vidličky, hoci ľahšie by sa naberali lyžičkou. Našej pozornosti neušli ani pravopisné chyby v jedálnom lístku, kde v ponuke figuruje „Gordon blue“ (správne má byť Cordon Bleu) či už spomenutý „Higlander“ (správne by malo byť Highlander). Iným nedostatkom zasa je, že černohorský rezeň, ktorý je všeobecne známy pod týmto názvom, ponúkajú ako „Rezeň Rob Roy“, čo je zbytočne mätúce a dezorientujúce.

Uvedené menšie chybičky by mal prevádzkovateľ reštaurácie vo vlastnom záujme čím skôr „vychytať,“ pretože sa nemôže spoliehať, na to, že návštevníci Auparku, ktorí sa chcú najesť, nemajú inú možnosť ako navštíviť Scottish Pub. Konkurencia v gastronómii je v Bratislave stále silnejšia a neúprosnejšia...

Páčil sa vám článok?