V Hyde Parku sa veru riadne načakáte

26.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Obchodnej ulici - v pasáži na Vysokú je hostel Hyde Park a rovnomenná reštaurácia Dvor & Pub HYDE PARK. Pri prechode cez dvor starého vinohradníckeho domu je reštaurácia neprehliadnuteľná - uprostred dvora je totiž obrovská presklená terasa. Ako sme sa presvedčili, je to zrejme najväčšia časť Hyde Parku na Obchodnej ulici.

Keďže bolo pod nulou, rozhodli sme sa dať prednosť interiéru pred exteriérom. Sledovali sme preto šípku na prvých dverách, ktorá nás nasmerovala k tým susedným. Tam sme narazili na minivýčap, odkiaľ nás nasmerovali späť po schodoch na poschodie.

Interiér je trochu potemkinovský - na strope je fototapeta imitujúca drevený krov, na stenách je nalepený obklad imitujúci odhalenú tehlovú stenu. Poctivá bola drevená podlaha, stoly a stoličky. Na stenách visia repliky starých rytín Bratislavy, keď bola ešte Prešporkom.

Hyda Park sme navštívili dvakrát - pri prvej návšteve sme však nepochodili. Keď sme sa usadili a požiadali o jedálny lístok, dostalo sa nám odpovede, že teraz podávajú iba obedové menu a jedlá z jedálneho lístka ponúkajú až od štrnástej hodiny. Čakať hodinu sa nám zdalo priveľa, tak sme odišli s tým, že na budúce prídeme po štrnástej.

O niekoľko dní sme sa vybrali do Hyde Parku opäť, tentoraz bolo krátko pred pätnástou, keď sme opäť vyšliapali na prvé poschodie a usadili sa k stolu. Na otázku, čo si dáme, sme opäť požiadali o jedálny lístok. Dostalo sa nám však odpovede, že varia až o polhodinu, pretože v kuchyni niečo opravujú. Tentoraz sme sa nenechali odradiť. Na otázku, či si môžeme objednať jedlo hneď, sme dostali odpoveď, že radšej až o polhodinu. Na otázku, prečo nás posielala hore, keď nevaria, povedala, že ľudia sem nechodia len jesť. Dali sme si preto pivo desiatku (1,25 / 0,5 l), kofolu (1 € / 0,5 l) a čakali sme. Keď nám čašníčka doniesla nápoje, spýtala si, či nechceme krkovičku, čo zostala z obedného menu. Slušne sme sa poďakovali a čakali ďalej.

Keď nastala hodina H, objednali sme si slepačí vývar so zeleninou a mäsom (1,80 €). Na vývar to bolo neskutočne mútne. Polievka bola príliš horúca, tak sme opäť chvíľu čakali. Bola v nej zelenina aj kúsky kuracieho mäsa, rezance však boli rozvarené a bolo v nej cítiť množstvo polievkového korenia, ktoré dalo polievke osobitý žltozelený nádych - trochu horšia závodná jedáleň.

Z deviatich jedál z mäsa a hydiny jedno nemali, tak sme si vybrali vyprážanú kuraciu rolku plnenú bazalkou, mozzarellou a cherry paradajkami (5,50 €) s dusenou ryžou (1,50 €) a bravčovú panenku plnenú slivkou, obalenú v panchete s grilovanou zeleninou (6,80 €). Po predchádzajúcich skúsenostiach bolo jedlo na prekvapenie v poriadku, panenka síce nebola obalená v panchete, ale obložená kúskami obyčajnej opečenej slaniny.

Hyde Park má v ponuke aj po tri cestoviny, šaláty a bezmäsité jedlá. Z bezmäsitých sme si vybrali vyprážaný syr Eidam (3,50 €) s tatárskou omáčkou (0,50 €) a opekanými zemiakmi (1,50 €) - spolu za 6 €. Všetky jedlá mali rovnakú oblohu - šalát čudnej chute, ku ktorému kuchár prihodil aj trochu grilovanej zeleniny. Opekané zemiaky boli primastné, nečudo, že milovníkovi vyprážaného syra sa po odchode z reštaurácie neuveriteľne zrýchlil krok. Čo bolo príčinou, sme nevypátrali.

Hyde Park ešte ponúka pizzu - po štrnástej je dokonca každá druhá pizza len za jedno euro. Na záver sme chceli jednu ochutnať, nedočkali sme sa však a po 20 minútach čakania sme išli po schodoch dole zaplatiť. Na našu poznámku, že sme si chceli ešte niečo objednať, ale dlhšie sa nám už nechcelo čakať, sme sa od čašníčky dozvedeli, že sme arogantní a drzí zákazníci. Tak sme radšej odišli a viac sem už veru neprídeme.

Naše hodnotenie: 1,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?