Hot Shot: horúca strela, ktorá vás nezabije

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Módny trend v podobe čoraz frekventovanejšieho využívania výrazov anglosaského pôvodu neobišiel ani bratislavské reštauračné zariadenia. Jedným z rukolapných dôkazov je aj nový podnik situovaný na prízemí novostavby polyfunkčného domu v hornej časti Námestia SNP - Restaurant & pizza & cocktail bar HOT SHOT (horúca strela).

Do reštaurácie sa dá vojsť jednak z Námestia SNP, kde je umiestnená aj letná terasa, jednak z pasáže spájajúcej námestie s Obchodnou ulicou. Interiér je nekompromisne ultramoderný, prevládajúce rovné línie a hrany trochu zmäkčujú oblé tvary časti stoličiek, z farieb prevláda šedá, červená a čierna. To, že na stoloch nie sú obrusy, bolo zrejme zámerom, aby strohé tvary interiéru vynikli ešte viac. Zaujmú originálne svietidlá i farebná úprava stien, na ktorých nechýba logo podniku v podobe štylizovaného terča prederaveného guľkami. Vnútorný priestor je rozdelený na dve časti, pričom v horúcich letných dňoch sa príjemnejšie sedí v prednej časti, orientovanej do Námestia SNP. Dôvodom je predovšetkým fakt, že v zadnej časti reštaurácie cez presklennú stenu otočenú do spomenutej pasáže v popoludňajších hodinách nepríjemne pália slnečné lúče, pred ktorými sa nemožno skryť. Zvukovú kulisu dotvára reprodukovaná hudba prevažne moderných žánrov, na stenách nechýbajú plazmové obrazovky.

V jedálnom lístku prevládajú talianske špeciality - pizza (23 druhov), cestoviny, tortelloni, gnocchi, lasagne. Nechýba viacero druhov šalátov, z rýb je zastúpený len losos, ponuku dotvárajú jedlá z kuracieho a hovädzieho mäsa, ostatné druhy mäsa v menu nie sú zastúpené. V nápojovom lístku upúta pomerne bohatý výber koktailov, miešaných a špeciálnych nápojov.

Hot Shot sme navštívili až trikrát. Z predjediel sme si dali Krevety na panvičke (179 Sk), Kaviár (129 Sk), Zapekanú špargľu s maslovou omáčkou (89 Sk) a Zapekanú brokolicu so syrovou omáčkou (89 Sk). Z viac ako skromného výberu polievok sme vyskúšali dva druhy - Zelerovú (55 Sk) a Kuraciu (49 Sk). Z hlavných jedál sme si zvolili Kuracie prsia v parmezánovom cestíčku (169 Sk), ďalej (hovädzí) Steak s hubovou omáčkou (299 Sk), Kuracie soté s omáčkou (159 Sk), Kurací steak na grile (169 Sk), pričom prílohu k týmto jedlám tvorili Opekané zemiaky (39 Sk). Ochutnali sme aj cestoviny, konkrétne Fettuccine Hot Shot (159 Sk) a Penne Carpaccio (169 Sk), ako aj Pizzu Venezia (139 Sk). Za zmienku stojí, že cestoviny a krevety tu servírujú vo vysokých misách na podstavcoch - deťom či osobám menšieho vzrastu by konzumácia z takýchto nádob robila isté problémy. Pri spomenutých kuracích prsiach v parmezánovom cestíčku sme parmezán hľadali márne, hovädzí steak bol skôr podpriemerný a ani ostatné jedlá nás chuťovo neohúrili. Obsluha nie je bez chýb, je nepozornejšia a pomalšia, než by sa žiadalo, navyše počet prinesených príborov či obrúskov nezodpovedal počtu objednaných jedál a chýbajúce vidličky či lyžice nám priniesli až po upozornení. Tento nedostatok sa vyskytol dokonca viackrát.

Ak by sme mali naše postrehy stručne zhrnúť, možno povedať, že Hot Shot má síce pôsobivý „imidžový“ interiér, úroveň kuchyne a obsluhy však za ním evidentne zaostáva. Plusom sú prijateľné ceny, výber jedál by však v niektorých prípadoch (ako príklad uveďme ryby) rozhodne mohol byť širší a skvalitniť by sa mala aj obsluha.

Páčil sa vám článok?