V Olive Tree majú prednosť menučkári

11.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Extravagantný Kráter na Vysokej ulici bol známy nielen vychýrenou diskotékou. Neskôr tu bol pub, ktorý zanikol a na jeho miesto nastúpila Pizza & Pasta THE OLIVE TREE, v preklade Olivovník. Napriek tomu, že ide o anglický názov, privítala nás kuchyňu na taliansky spôsob.

Interiéru dominuje betón - steny aj podlaha sú betónové, časť pri vchode je zo sklenených tvárnic, tzv. sklobetónu. Bočná betónová stena je natretá olivovou farbou, olivové sú aj obrusy na bielych plastových stoloch a sedáky na bielych plastových stoličkách. Ilúziu olivovníka majú dopĺňať umelé olivovníky s plastovými olivami. Na nás to pôsobilo ako gýč, živá izbová zeleň je určite lepším riešením, ale možno išlo o zámer.

V ponuke jedál sú podľa očakávania jedlá talianskej kuchyne, na rozdiel do anglického názvu sú uvádzané v taliančine. Aj keď klientela je v týchto končinách výlučne slovenská. Predjedlá sme vynechali, z polievok sme ochutnali obe - paradajkovú so syrom a bazalkou (1,25 €) aj slepačí vývar s cestovinami, mäsom a zeleninou (1,98 €). Okrem toho sme si pri jednej z návštev dali aj polievku dňa, ktorú ponúkajú v obedovom menu, v našom prípade brokolicovú krémovú (0,82 €). Pri všetkých polievkach bola uvádzaná miera 0,25 l - prvé dve boli servírované vo veľkých tanieroch, kým menučková len v polievkovej miske. Pokiaľ ide o kvalitu polievok - jednoznačne vyhrala slepačia, aj keď sme na ňu čakali 25 minút. Vraj bolo treba uvariť cestoviny. Mimochodom, uvariť cestoviny nemôže trvať viac ako 8 minút. Možno vsak nebol problém v cestovinách, ale v tom, že sme si slepačí vývar dovolili objednať v čase obeda, keď aj tu uprednostňujú tých, čo si objednajú obedové menu za necelé 4 eurá. Paradajková bola z pretlaku a nebola ničím výnimočná. Ponúkať ju ako Zuppa Pomodoro považujeme za trochu drzé. V brokolicovej polievke nechýbala hydratovaná mrkvička, čo je znakom, že bola minimálne dochucovaná sušeným polievkovým korením - a glutamanom sodným. Čo by sme však nechceli za 0,82 €? Poctivý slepačí vývar je dvakrát taký drahý!

Ako Secondi (zrejme mali na mysli Secondi Piatti) ponúkajú hlavné jedlá - z bravčového, kuracieho, morčacieho mäsa. Primi Piatti sme hľadali zbytočne, cestoviny tu majú až za pizzou, detským menu a prílohami. Navyše cestoviny ponúkajú samostatne a omáčky tiež. Hra na taliansku kuchyňu však pokračuje. Ako ryby tu ponúkajú lososa, čo na tom, že ten do stredozemných vôd nedopláva.

Z cestovín sme si dali penne (1,33 €) s omáčkou Amatriciana - rajčiny, cibuľa, cesnak, slaninka (3,14 €). Talian by veru nebol nadšený. Z hlavných jedál sme si dali morčacie prsia plnené brokolicou a sušenými paradajkami (4,99 €) s varenými zemiakmi (1,20 €). Nebolo to zlé, ale opäť sme sa v duchu pýtali, prečo to ponúkajú ako Tacchina arrollato?

Na šaláte so zeleninou a grilovanými kuracími prsiami Insalata di pollo (4,99 €) sa zrejme nedá veľa pokaziť, zato keď k nemu servírujú do čierna spálené pizzové tyčinky, trochu sme zapochybovali. Sklamaním pre nás bola aj zrejme vlajková loď podniku - pizza Olive Tree (5,95 €) so šunkou, syrom, čiernymi olivami, paradajkami, paprikou a kapari. Škoda, že paradajky boli nakrájané na štvrťky, paradajka na veľké kusy a olivy boli celé - zelenina na pizzu sa pripravuje inak ako do šalátu!

Príjemne nás prekvapil dezert - Profiteroles giuncata - sedem šišiek z tvarohového cesta s malinovou penou (2,20 €). Boli originálne a vynikajúce, akurát to nebol dezert, ale hlavné jedlo (220 g).

Od Olive Tree sme nečakali žiadne zázraky, napriek tomu prístup a kvalita jedla bola pre nás sklamaním. Aj keď tí, ktorí sem chodia na obedné menu, majú asi iný názor.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?