Verdict je cez obed ako závodná jedáleň
Na Panskej ulici v závere roka otvorili nové stravovacie zariadenie triedy bar&restaurant, teda akéhosi hybridu baru či pubu a reštaurácie, ktorých je dnes v Bratislave neúrekom. Bar&restaurant VERDICT nájdete veľmi ľahko - nad vchodom je stále reklamný pútač predajne s kožušinami Wigrokara, ktorá tu bola predtým.
Pokiaľ ide o interiér, väčšina pubreštaurácií sa podobá ako vajce vajcu. Verdict nie je výnimkou. Na rozdiel od iných podnikov tu majú oddelenú nefajčiarsku časť od fajčiarskej - tradične na úkor nefajčiarov, ktorým vyhradili priestor na zvýšenom podlaží, kam sa logicky musí dostať aj cigaretový dym z hlavnej časti reštaurácie. Napriek tomu, že pod stropom je mohutný rozvod vzduchotechniky, pri väčšej koncentrácii fajčiarov je dym všade.
Ako sme sa dozvedeli z jedálneho lístka, Verdict je otvorený od 11.00 do 24.00 h, objednávky na jedlo však prijímajú iba do 23.00 h. O to väčšie bolo naše prekvapenie, keď sme si jedlo nemohli objednať ani v čase obeda, presnejšie od 11.00 do 15.00 h. Vraj si môžeme dať iba denné menu za 99 korún, pretože na obed tu je vždy veľa ľudí a kuchár by podľa čašníčky nestíhal pripravovať aj jedlo na objednávku. Ak chceme jedlo z jedálneho lístka, máme vraj prísť po tretej hodine. Hodnotili sme už vyše 150 bratislavských reštaurácií, ale s niečím podobným sme sa ešte nestretli. V žiadnej bratislavskej reštaurácii hosťa v čase obeda neodbijú tým, že nech si dá to, čo jedia všetci ostatní, a keď vraj chce niečo iné, nech príde inokedy. Vo Verdicte je to však takto zaužívané, ako nám vysvetlila čašníčka. A tak sme prišli aj po tretej. Z veľmi chudobnej ponuky predjedál sme si dali Syrový tanier (139 Sk), ktorý tvorili tie najbežnejšie a podľa všetkého aj najlacnejšie syry na domácom trhu. Pri našej poludňajšej návšteve sme zo zvedavosti ochutnali aj denné menu - horúcu Brokolicovú polievku a vlažné Kuracie rizoto (99 Sk).
Z ponuky troch polievok sme si neskôr, okrem polievky podľa dennej ponuky (brokolicová od obeda), dali Cesnakovú v bosniaku (55 Sk) aj Slepačí vývar s rezancami (35 Sk). Najväčším sklamaním bolo, keď nám cesnakovú krémovú priniesli v polievkovej miske. Na naše upozornenie, že v jedálnom lístku uvádzajú polievku v bosniaku a takú sme si aj objednali, sme dostali strohú odpoveď, že bosniaky nemajú. Zohľadnili nám to síce pri vystavovaní účtu (Cesnaková v miske stojí o 20 Sk menej), rozpaky však zostali.
Prvýkrát sme Verdict navštívili krátko po otvorení ešte v závere minulého roka a už vtedy zrejme tunajší personál nemal šťastný deň. Namiesto Vyprážaného kuracieho rezňa v trojobale (129 Sk) nám totiž čašníčka doniesla Kuracie prsia Hawai. Keď sme sa ohradili, že sme si to neobjednali, došlo síce k náprave, náš prvý dojem to však nezlepšilo. Z hlavných jedál sme vo Verdicte ochutnali aj Kura Červený drak (139 Sk), Kura na kari India (139 Sk), ale aj Sviečkové rezy Opera (259 Sk) s opekanými zemiakmi pikant (39 Sk) a tunajšiu „špecialitu“ bravčový Verdict rezeň s mexickou fazuľou (189 Sk) a opekanými zemiakmi (35 Sk). Z ponuky rýb sme si dali chutný Jamieho losos v prosciutte (249 Sk) so špenátom a hráškom.
Na záver sme neodolali ponuke dezertov - Dolky s lesným ovocím a šľahačkou (79 Sk) boli chutné, Tiramisu (79 Sk) však bolo opäť sklamaním. Netvrdíme, že jedlo je dobré, keď ho je veľa, v tomto prípade sa však kuchár zrejme riadil príslovím, že dobrého býva málo - porcia (údajne 80g) je totiž najmenšia, s akou sme sa doteraz pri hodnotení reštaurácií stretli.
Býva zvykom, že v novootvorených reštauráciách býva prvé týždne všetko vynikajúce a postupne sa kvalita kuchyne aj obsluhy zhoršuje. Ak sa v reštaurácii Verdict rozhodli pre opačný postup, želáme im, aby sa čo najskôr začali zlepšovať.