Pod strechou sa dá celkom dobre najesť

10.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Uprostred panelákov na Toplianskej ulici vo Vrakuni sme objavili novú reštauráciu. Nachádza sa v blízkosti tenisových kurtov (coorty) v podkroví prízemnej budovy, kde je fitnescentrum (chinkee). Keďže je pod strechou, tak sa podľa toho aj volá - Reštaurácia POD STRECHOU alebo Coorty & Chinkee.

Do reštaurácie sa ide po drevených schodoch, v prednej časti je kuchyňa, vzadu barový pult. Uprostred sú stoly a stoličky pre približne sedemdesiat hostí. Podkrovie je priestranné, drevený krov je priznaný, strecha zvnútra obložená drevom, drevená je aj podlaha. Priečky sú murované - na stenách je neomietnutá tehla.

Ponuka jedál Pod strechou nie je zbytočné široká - tri či štyri jedlá z bravčového, hydiny, hovädzieho, rýb a štyri cestoviny, resp. rizotá. Okrem toho jedlá niekoľko tradičných jedál a detské menu.

Z polievok sme si dali Slepačiu polievku s domácimi rezancami (1,30 €). Bola dobrá, nechýbalo mäsa ani rezance, zarazilo nás však, že v nej bola len biela koreňová zelenina. A kúsočky sušenej mrkvy, čo býva znakom, že kuchár si pomohol dehydratovaným polievkovým korením. Nenadchol nás ani hráškový krém s krutónmi (1,30 €), pretože to nebol žiadny krém, ale kaša so zle rozmixovaným hráškom. Naopak, spokojní sme boli s Kozím syrom v slaninkovom kabátiku uloženom na rukole s paradajkami (2,50 €).

Z bravčového sme si dali grilovanú panenku s hráškovým pyré, grilovanými šampiňónmi a zemiakovou kašou (7,00 €). Kombinovať zemiakovú kašu s hráškovou bolo podľa nášho gusta celkom zbytočné. Huby navyše neboli grilované, ale dusené vo vlastnej šťave, a neboli to vôbec šampiňóny.

Z kuracieho mäsa sme si dali vyprážané stehienka s pečenými zemiakmi (5,50 €). Boli veľmi dobré. Hovädzí steak so šalátovými variáciami a zemiakmi na cibuľke (13,50 €) bol tým najdrahším jedlom v ponuke. Na náš vkus bol steak zvonku príliš spečený, vo vnútri však zostal na prekvapenie krvavý.

Ako „Staré známe, ale po novom" tu ponúkajú napríklad Cordon bleu roládu s domácimi hranolčekmi (6,50 €). Ocenili sme, že kuchár vie, čo varí a Cordon Bleu nesprznil na „Gordon Blue" či podobný nezmysel. Trochu nám uniklo, v čom spočívala inovácia tohto plneného a vyprážaného mäsa. Podľa nás to bola klasika. Tak ako „deravý" vyprážaný syr s domácimi hranolčekmi (5,00 €) a s tatárskou omáčkou (0,70 €). Ak aj bol syr pôvodne deravý, po vypražení to na tanieri nebolo poznať.

Z dezertov sme si vybrali penu z bielej čokolády s horúcimi višňami a čokoládovou tyčinkou (2,70 €), a neoľutovali sme. Naozaj veľmi dobré.

Reštaurácia Pod strechou je miestom, kde sa dá celkom dobre najesť. Navyše stáli zákazníci majú výhodu, že to majú lacnejšie - pri prvej návšteve sme dostali ponuku na klubovú kartu, ktorá pri každej ďalšej návšteve umožňuje na všetko a vždy zľavu 10%.

Ďalšie prekvapenie nás čakalo pri druhej návšteve, keď nás čašník upozornil, že koncom tohto týždňa menia dvojmesačný jedálny lístok. Takže mnohé jedlá, ktoré sme ochutnali v ňom nie sú, viaceré však pribudli. Určite ich sem prídeme ochutnať.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?