Do Walker's sa oplatí ísť len cez víkend

27.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na rohu Dunajskej ulice s Lazaretskou v novostavbe s popisným číslom 25 bola v parteri niekoľko rokov kaviareň. Tá však zanikla a len kráky čas tu je reštaurácia - Cafe & Restaurant WALKER´S.

Vstup do reštaurácie je priamo z ulice, na chodníku je letná terasa s niekoľkými stolmi. Vo vnútri vľavo je barová časť s vysokými barovými stolmi a stoličkami, vpravo jedálenská časť. Interiér je ladený do tmavohnedej, rovnakej farby sú drevené stoly, kožené stoličky, podlaha aj obklad stien. Interiér nie je ničím výnimočný, je jednoduchý a moderný.

Kúsky mäsa na ihlici znázornené na vývesnom štíte reštaurácie dávali tušiť, aká bude ponuka jedálneho lístka. Mäso, mäso, mäso. Steaky, ražniči, mäso na grille. Pri troch návštevách sme sa snažili ochutnať čo najviac, aby sme si urobili čo najlepší obraz o kuchárskom umení Walker´s.

Reštaurácia je otvorená už od 8. hodiny a ponúka aj niekoľko druhov raňajok (od 2,50 do 3,90 €). Tie sme neochutnali, pretože sme sem prišli vždy v čase obeda. Väčšina návštevníkov v tom čase preferovala denné menu (3,90 €), my sme sa tradične vybrali cesto a la carte, teda vyberali sme z jedálneho lístka.

Z predjedál sme ochutnali Syrové salónky z lístkového cesta, plnené ovčím syrom (3,10 €). Na predjedlo to bolo trochu sýte, ale inak chutné. Ako druhé predjedlo sme ochutnali tatarský biftek Beef Tartar s toastom (5,40 €) s dnes už nezmyselnou poznámkou „tepelne upravený podľa priania zákazníka“. Toto možno bolo nutné v deväťdesiatych rokoch, dnes sa už skoro nikde nehrajú na tepelne upravený tatarák. Namiesto toho mal byť ten náš lepšie naškriabaný, či namletý. Veľmi sa im nevydaril, rovnako ako toasty - nie každý chlieb je totiž vhodný na hrianky k tataráku.

Pri výbere polievok sme boli veľmi rýchlo vybavení - ponúkajú iba hustú polievku z býčieho mäsa s restovanou cibuľkou, rajčinami a zemiakovou slamou Walker´s (2,60 €) a polievku dňa (2,20 €). To je polievka z denného menu, cez víkend teda nie je v ponuke žiadna. Ocenili sme, že kuchár chcel byť originálny a prišiel s nápadom vlastnej hovädzej polievky. Urobil by však oveľa lepšie, keby tu ponúkal poctivý hovädzí vývar bez zbytočnej cibuľky, rajčín a zemiakovej slamy. Nepochutili sme si ani na Cesnakovej krémovej polievke s krutónmi, ktorú sme si dali ako polievku dňa. Vôbec nebola krémová, išlo skôr o akýsi mliečny vývar ochutený cesnakom a vegetou.

Z ponuky steakov sme si dali Entrecote z juhoamerickej vysokej roštenky (17,90 €/ 300 g) s Gratinovanými zemiakmi (1,50 €) a Filet steak na šafráne z hovädzej sviečkovice so smotanovou omáčkou podávaný na zemiakovej slame (18,10 €). Vysoká roštenka bola pripravená médium, teda vo vnútri ružová a v strede krvavá. Chutné boli aj gratinované zemiaky, čo boli vlastne plátky zemiakov zapečené s vajcom. Originálne a chutné. Výhrady sme nemali ani proti steaku na šafráne, fritovaná zemiaková slama však nie je tým najlepším riešením - jesť ju je dosť nekomfortné - nedá sa napichnúť a padá z vidličky.

Marinované Kuracie tyčinky na špajdli podávané s gratinovanými zemiakmi boli veľmi chutné (6,60 €), možno aj preto, že to boli kúsky toho najšťavnatejšieho kuracieho mäsa - zo stehna.

Z grilu sme ochutnali Pleskavicu podávanú s pečenou cibuľkou, cherry rajčinami, grilovanými jalapenos a horčicovou omáčkou (6,30 €) so Zemiakovou kašou po našom - zapekanou v zemiaku (1,30 €). Cibuľa by mala byť v pleskavici, nie na nej, mäso tak bolo chuťovo nevýrazné. Nezachránili to ani jalapenos, ktoré však k balkánskemu jedlu nepatria.

Z ponuky šalátov sme si dali Walker´s šalát s grilovanou sviečkovicou, sušenými paradajkami, uhorkou a dresingom gorgonzola (9,70 €). Očakávali sme, že dresing bude syrovo hustý, žiadny sme však nepostrehli.

Na záver sme si dali Kokosové tartufo, ktoré ponúkajú ako kokosovú guľku plnenú zmrzlinou (2,90 €). Kto nepozná talianske tartufo, môže sa právom cítiť podvedený. Je totiž rozdiel, keď čakáte kokosovú guľku a dostanete zmrzlinovú guľku obalenú v kokose.

Walker´s stavil na mäsožravcov. Ponúkajú tu síce aj šaláty a štyri druhy cestovín, na svoje si však prídu najmä milovníci steakov či ražniči. Vzhľadom k tomu, že reštaurácia sa nachádza na okraji centra, s cenami to poriadne prešvihli. Lacnejšie a lepšie sa určite najete aj v historickom jadre. Možno s výnimkou víkendov, keď Walker´s ponúka na jedlo zľavu až 25%. Škoda, že sa to dozviete len cez víkend.

Naše hodnotenie: 2,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek 
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama. 

Páčil sa vám článok?