Reštaurácia Classic ponúka klasiku

4.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na okraji Petržalky na prízemí kruhového parkovacieho domu na Pečnianskej ulici sme objavili Restaurant & Pub CLASSIC. Pred vchodom je veľké parkovisko, ktoré však slúži aj obyvateľom okolitých bytoviek. Cez deň tu nie je s parkovaním problém, horšie to je večer, keď sa obyvatelia Pečnianskej vracajú domov.

Interiér reštaurácie pôsobí uprostred panelového sídliska nápadito - dominujú mu drevo a staré tehly. Drevené sú nielen stoly a stoličky, drevom sú obložené aj stĺpy, na ktorých stojí niekoľko podlaží parkovacích miest. Drevené sú aj trámy na strope, na ktorých sú zavesené slamené rohože. Na podlahe je dlažba, vstup po oboch stranách lemujú múry zo starých tehál. Napriek tomu, že patina interiéru a mobiliáru je umelá, atmosféra Classicu je príjemná a je ďalším dôkazom, ako možno zútulniť inak neútulné priestory. Nič na tom nemení ani skutočnosť, že dvere a okná sú plastové.

Ako už naznačuje názov reštaurácie, ponuka v jedálnom lístku obsahuje klasiku. Či už sú to polievky ako fazuľová, držková, cesnaková, paradajková či slepačia, ale aj tradičné hlavné jedlá z bravčového a hovädzieho mäsá, hydiny, či bezmäsité jedlá.

Z polievok ani pri jednej z našich návštev nemali držkovú, ochutnali sme však Fazuľovú s údeninou (2,- €), Slepačí vývar s mäsom a rezancami (1,50 €) a Paradajkovú polievku so syrom (2,- €). Fazuľová bola vynikajúca, pochutili sme si aj na paradajkovej, aj keď kopa nastrúhaného syra sa nám okamžite nalepila na lyžicu a ďalšia konzumácia už bola poznačená nepohodou syrovej lyžice. Slepačia bola slušná, kuchár to však prehnal so sušeným petržlenom a polievka tak mala neprirodzene zelenú farbu.

Z jedál z bravčového mäsa sme si dali Panenku špikovanú slaninkou a cesnakom (6,50 €) s Restovanými zemiakmi (1,20 €). Mäso bola na panenku príliš húževnaté a na restovaných zemiakoch bolo priveľa opečenej slaniny. Podstatne horšie sme dopadli pri špecialite podniku - Grilovaných rebrách s horčicou, chrenom a oblohou (5,- € / 400g). Boli to skôr také rebierka, navyše rozdelené na menšie kúsky s minimom mäsa, ktoré bolo miestami pripečené na kosti tak, že len s námahou išlo dole.

Keď klasika, tak sme nemohli obísť Vyprážaný syr so šunkou (4,- €) s Opekanými zemiakmi (1,10 €), Tatárskou omáčkou (0,90 €) a oblohou. Treba povedať to bola klasika aj veľkosťou porcie. Prílohy bolo viac ako jedla - potvrdzuje to nielen pohľad na tanier, ale aj gramáž uvedená v jedálnom lístku - vyprážaný syr mal 150 g a opekané zemiaky 200 g. Porovnateľne veľká bola aj obloha z kapusty, uhoriek, paradajok a papriky. Aj to je stále slovenská klasika - kvantita víťazí nad kvalitou.

Keďže Classic je nielen reštaurácia, ale aj pub, neodolali sme a z Predjedál a chuťoviek k pivu sme si dali Utopenca Classic (1,90 €). Dostali sme vlastne 1,5 utopenca, teda tri polovičky. Farebne nebol lákavý, po rozkrojení mal zdravú farbu iba v strede. Podľa všetkého bol málo odležaný v náleve a skôr by sa mu hodil názov z pokladničného bloku - Utopenec Dilema. Nabudúce si ho radšej nedáme.

Zato suverénne najlepší bol Čokoládový dezert Classic (2,- €). Mali ho síce iba pri prvej návšteve, stál však za to. Teplé piškótové cesto s orechmi a mandľami preliate čokoládou. Naozaj veľmi chutné.

Petržalský Classic je o niečo lepší pub ako reštaurácia. Najete sa tu však dosýta. Vlastne taká klasika.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?