Art Restaurant je originálny a chutný

22.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na Trnavskej ceste neďaleko križovatky s Tomášikovou ulicou stojí Design Hotel 21 s originálnou reštauráciou ART RESTAURANT. Treba povedať, že originálny je celý hotel.

Vlastní ho známy architektonický ateliér Cakov & Makara a ide o prvý dizajnový hotel v meste. Hotel má 21 izieb a každá je originálna, iná ako ostatné je aj hotelová reštaurácia.

Art Restaurant sa nachádza na prízemí hotela v susedstve recepcie a loby baru. Farebne je interiér ladený do bielej a magentovej, steny sú obložené bielou lakovanou koženkou, biele plastové stoličky s netradičným tvarovaním sú trochu nepohodlné. Konzervatívnejší hostia sa tu možno nebudú cítiť pohodlne, napriek tomu je dobré vedieť, že Bratislava ponúka aj reštauráciu s odvážnejším interiérom. Vstup do reštaurácie je možný aj výťahom z podzemného parkoviska, ktoré ústí na Teslovu ulicu.

Z ponuky jedál sme tentoraz vynechali predjedlá ako napríklad Terinu z kačacej pečienky podávanú z čerstvými figami a tokajským želé (9,50 €), Prosciutto so žltým melónom (6,89 €), Hovädzí tartar (8,20 €) či Kaviár z lososa podávaný na ľadovej drti (11,00 €), zato sme ochutnali všetky tri tunajšie polievky. Teľacie consomme so zeleninou a širokými rezancami (4,90 €), Dubákový krém s chedarovými chipsami (3,90 €) a Krevetovú laksu (pikantná ázijská polievka s rezancami) s ryžovými rezancami (6,30 €). Všetky polievky boli veľmi chutné. Z hlavných jedál nás oslovili Pečené kukuričné kuriatko s Lyonskými zemiakmi na cuketovom hniezde (9,20 €), Pošírovaný losos ala Champagne servírovaný na mladej špargli (10,50 €) a Jahňacie lýtko s tekvicovým pyré a rozmarínom Demiglace (12,50 €).

Na naše prekvapenie kuriatko bolo síce menšie, ale celé, ocenili sme preto vlhkú utierku a možnosť pomôcť si pri jedle rukami. Ani v prípade hlavných jedál sme nemali žiadne výhrady, jedlo bolo chutné, a to aj napriek tomu, že nie je sezóna špargle ani čas, keď prichádzajú na svet jahniatka. V súčasnej gastronómii však ročné obdobia neplatia a tak sme si ako dezert mohli dať Cremme brulle s čerstvými jahodami marinovanými v likéri Grand Marnier podávané s hruškovým sorbetom (5,50 €). Jedlá boli servírované presne, kým sme však dostali na stôl dezert, poriadne sme sa načakali. Napriek tomu sme z Art Restaurant odchádzali spokojní - jedlá boli chutné, obsluha pozorná.

Tento typ reštaurácie však nepochybne osloví iba vybranú klientelu. Bežný obyvateľ mesta sem na obed či večeru nepôjde. Napriek tomu tu servírujú nedeľný rodinný brunch - od 11.00 do 15.00 h ponúkajú výber z menu za 13-17 €, deti do 12 rokov majú konzumáciu zadarmo.

Pozor, v rovnakom čase ako bol otvorený Design Hotel 21, zmenil meno známy Športhotel v Trnávke na Hotel 21 - podľa čísla dresu Zdena Cígera, ktorý je jeho spolumajiteľom. To je však podľa všetkého úplne iná liga.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?