Ponteo ponúka šport, ale aj dobré jedlo

21.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že v Rusovciach sa gastronómii darí. V porovnaní s ostatnými mestskými časťami je tu totiž na počet obyvateľov a domov azda najviac reštaurácii a krčiem. Najnovším prírastkom je reštaurácia hotela PONTEO na Starorímskej ulici.

Pre tých, ktorí v Rusovciach dlhšie neboli, upresníme, že hotel a reštaurácia tvoria súčasť Activity Park Rusovce Ponteo, ktorý vyrástol na konci starej a začiatku novej časti Rusoviec, hneď vedľa bývalého roľníckeho družstva.

Moderná architektúra komplexu sa vyznačuje kombináciou betónu, skla a dreva. Od frekventovanej cesty do Čunova a Rajky oddeľuje areál betónový múr, ktorý je však krátky aj na hluk z neďalekej železničnej trate. Z ponuky pilates, squashu, fitnes, wellnes, tanca, futbalu, basketbalu, volejbalu a tenisu sme si vybrali tunajšiu reštauráciu s medzinárodnou kuchyňou.

Do reštaurácie sme sa dostali cez recepciu s lobby barom a kaviarenskú časť. Z reštaurácie orientovanej na juhozápad je výhľad na priestrannú terasu s kapacitou údajne až 100 miest. Interiér reštaurácie je moderný s podlahou imitujúcou drevenú palubovku, svetlé steny v kombinácii so sklom ešte zväčšujú aj tak veľký priestor. Stoly sú prestreté podľa etikety, letmý pohľad naznačuje vyšší štandard reštaurácie.

V ponuke nechýbajú predjedlá, polievky, hydinové jedlá, ryby, ľahké jedlá (šaláty, cestoviny, rizoto), mäsové jedlá (hovädzie, bravčové, jelenie, bažantie, pštrosie). Nechýbajú osobitné jedlá pre deti a dezerty.

Z predjedál sme si dali Prudko opečenú kačaciu pečeň s redukciou portského vína na brokolicovo-mandľovej dolke (4,95 €), Paradajku prekladanú mozzarellou s čerstvým špenátovým listom a bylinkovým pestom (2,85 €) a Plátky marinovanej hovädzej sviečkovej s horčicovým dippom, hoblinami z parmezánu a rukolou (4,95 €). Všetky tri splnili naše očakávania a príjemne nás navnadili na ďalšie chody.

Z trojice polievok sme ochutnali dve - Krémovú zo zemiakov a póru s lesnými hubami (2,16 €) a Fazuľovú polievku so zeleninou a domácimi rezancami podávanú s chrumkavým prosciutom (1,49 €). Obe boli chutné, v zemiakovej však boli hrčky zo zle rozmiešanej zápražky.

Z ponuky rýb sme si dali Zeleninový boršč s mušľami podávaný s grilovanou pražmou a pečeným zemiakom s kyslou smotanou (10,92 €). Tu treba poznamenať, že samotný názov, no najmä jeho grafické stvárnenie v jedálnom lístku, sú zavádzajúce. Zvýraznené je časť „Zeleninový boršč s mušľami“, čo je však v skutočnosti len príloha ku grilovanej pražme. Ak chcel byť šéfkuchár originálny, tak sa mu to podarilo - veľmi chutné.

Z hydiny sme si dali Steak z morčacích pŕs s hríbikovým ragú z kuriatok a gratinovanými zemiakmi s cibuľkou (9,59 €). Tu naše očakávania neboli naplnené, pretože zemiaky neboli gratinované (zapečené), ale restované (opečené).

Pochutili sme si však na Pikantných kúskoch z hovädzej sviečkovej s grilovanými cherry paradajkami, cuketou a chilli papričkami podávané so zapekanou zemiakovou kašou (11,58 €). Pikantné boli až príliš.

Nesklamali ani Plátky jelenieho mäsa na grilovanom pomaranči s redukciou červeného vína a šípok a poľovnícka žemľová knedľa (16,23 €). Sezóna diviny je dávno preč a jelenie mäso tak pôsobí na tanieri dôveryhodnejšie na jeseň ako v máji.

Na záver sme neodolali dezertom - Tvarohové knedličky plnené broskyňou, posypané mletými orechmi a preliate čokoládou (3,62 €) boli navyše doplnené aj džemom. Višňovo-maková štrúdľa na višňovom dippe (1,49 €) aj Jablkový závin s vanilkovým krémom (1,49 €) síce neašpirujú na najlepšie v meste, v Rusovciach však páru nemajú.

Návštevu reštaurácie Ponteo sme si zopakovali a ocenili sme príjemné posedenie na terase v tieni slnečníkov. Vzhľadom na lokalitu je pomer kvality a ceny veľmi priaznivý. Za podobné menu by sme v centre mesta zaplatili podstatne viac.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?