Fashion Cafe je zatiaľ módna záležitosť

27.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

V hoteli Park Inn Danube otvorili hneď dve nové reštaurácie. Jednou z nich je kaviareň, bar a reštaurácia FASHION CAFE BRATISLAVA. Nachádza sa na prízemí hotela a dá sa do nej dostať hlavným hotelovým vchodom z Hviezdoslavovho námestie, ako aj novovybudovaným vstupom z Rybného námestia.

Reštaurácia je moderne zariadená, jej väčšiu časť tvorí presklená terasa, ktorá je nefajčiarska. V barovej časti sú na stenách obrazovky s vysielaním programu Fashion TV. Písmeno F štylizované v briliante je pevnou súčasťou konceptu celej reštaurácie. Logo Fashion TV nechýba na obrúskoch, pohároch a šálkach, v tvare hranatého loga sú dokonca aj taniere. Interiér je ladený v čiernej a bielej farbe v kombinácii s obrusmi v odtieňoch ružovej. Stoly a stoličky sú plastové, avantgardné kreslá sú z kože.

Pri prvej návšteve vo Fashion Cafe nás zarazil nezáujem čašníčky, po chvíli čakania sa nás nakoniec ujal jej o čosi príjemnejší kolega. Na výber sme mali hneď z troch lístkov - jedálneho, nápojového a vínnej karty. Ponuka jedál je skromnejšia, z predjedál sme ochutnali jedinú polievku - Polievku z bielej fazule s hľúzovkovým olejom (5,31 €), Lososový tartar s prepeličím vajíčkom (10,62 €) a Tuniaka v bylinkovej kruste s olivovo-šalotkovým drezingom (10,29 €). Sklamaním pre nás bola fazuľová polievka, naopak chutný bol lososový tatarák s olivami a paprikou ako aj stredne prepečené kúsky tuniaka.

Kým sme dostali na stôl predjedlá, ponúkli nás vysmážanými zeleninovými čipsami a štyrmi zeleninovými dípmi s olivovou ciabattou. Keďže sme k tomu nedostali tanieriky, dospeli sme k záveru, že tu radšej perú obrusy ako umývajú taniere. Ochutnať chlieb s nátierkou bez toho, aby si to nepamätal obrus, je totiž veľmi náročné. A taniere nechýbali iba nám...

Z ponuky šalátov a snackov sme si dali Pizzu Fashion s hľúzovkami a syrom Fontina (12,61 €). Zabudli nás, žiaľ, upozorniť, že nemáme očakávať huby, ale iba hľúzovkovú pastu, ktorou bolo cesto skromne potreté. Výrazná chuť syra navyše úplne potlačila jej chuť.

Z hlavných jedál sme pri našich návštevách ochutnali Jahňacie kotletky so špenátom a ragú s borlotti fazuľami (25,23 €), Morského vlka s pečenou tekvicou a fenyklom (21,58 €), Kurča na panvici so sušenými dubákmi a jablkovo-frisee šalátom (17,26 €) a Kačacie prsia s vínom valpolicella, figami a zemiakovým pyré (17,92 €). Jedlá boli chutné, umenie šéfkuchára sme mali možnosť spoznať už v jeho predchádzajúcom pôsobisku. Aj keď treba priznať, že Ihnačákovo Liviano nám viac chutilo.

K servírovanej rybe sme očakávali tanier na kosti, ktorý nám doniesli až po upozornení. Naopak, musíme oceniť, že ku každému jedlu sme dostali náležitý príbor, dokonca aj k rybe tu správnu vidličku. Čo je, žiaľ, v Bratislave stále skôr výnimka ako pravidlo.

Na záver sme ochutnali sladké - Cannolo po sicílsky s riccota syrom (4,98 €) a Citrónovo-limetkový koláč (4,31 €). Dezerty nie sú silnou stránkou tunajšej kuchyne a kvôli ním sa sem zrejme málokto vráti.

Keďže Fashion Cafe je aj barom, neodolali sme ponuke miešaných nápojov a objednali sme si Flaming Fashion s horiacim cukrom na plátku limetky. Zarazila nás však slečna (podľa všetkého vedúca zmeny) s otázkou, či vieme ako to treba piť. Odhliadnuc od toho, že nerozozná citrón od limetky, jej záujem považujeme za nevhodný. Našťastie nemala pochybnosti, či vieme správnym spôsobom aj jesť príborom...

Fashion Cafe má určite štýl. Nemali by však zabúdať na detaily. Napríklad na to, že ku káve v šálke s logom Fashion TV servírovať Smetanu do kávy Hellma v plastovom balení pôsobí lacno. A to táto reštaurácia rozhodne nechce.

Fashion Cafe je nepochybne módnou záležitosťou. Ako všetko nové, čo sa objaví na gastronomickej mape Bratislavy. Napriek tomu, že ide o hotelovú reštauráciu, zrejme má ambíciu získať si aj stálu domácu klientelu. A to býva vždy ťažšie, ako v prípade turistov, ktorí prídu do mesta na jednu noc.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?