Reduta vás vráti do zlatých čias Bratislavy

30.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Reštaurácia Reduta sídliaca v rovnomennej budove neďaleko dunajského nábrežia patrí v Bratislave k tým honosnejším. Nielen svojím umiestnením v jednej z najkrajších bratislavských stavieb, ale predovšetkým svojím interiérom.

Štýlové zariadenie s masívnymi čalúnenými stoličkami, zrkadlami, brúsenými sklíčkami, tapetami a dobovými obrázkami nás vrátilo do čias, keď bola Bratislava vyhľadávaná pre svoju pohostinnosť a neopakovateľnú atmosféru vidieckeho veľkomesta.

O čo príjemnejší bol náš pocit z útulného prostredia, s o to väčším prekvapením sme nechápali, prečo sme v reštaurácii boli v ten večer jedinými hosťami. Vysvetlenie je zrejme jedno jediné: propagácia reštaurácie je pravdepodobne pre jej manažment zbytočnou investíciou. V tomto prípade teda robíme reštaurácii reklamu sami.

Náš prvý dojem na začiatku trochu pokazil personál, ktorý nás po vstupe do reštaurácie neprivítal a ani nám nepomohol so zavesením kabátov. Tento prehrešok však pripisujeme prekvapeniu čašníkov, ktorí asi neverili, že do reštaurácie zavítal nejaký hosť. Po usadení k stolu sme však k obsluhe nemali žiadnu pripomienku. Jedálny lístok obsahoval atraktívnu, i keď nie rozsiahlu ponuku jedál. Na začiatok sme si dali polievku - francúzsku cibuľačku s chlebovým krutónom a zapečeným syrovým klobúkom a špenátovú krémovú polievku so šľahačkou, bylinkami a cesnakovým krutónom. Skvelé, trochu horúce, ale výborné, akurát rožky mohli byť o niečo čerstvejšie, nech im je však odpustené.

Ako hlavný chod sme si vybrali jelení steak „carvery“ - medium well prepečený so zemiakovými kroketami, omáčkou z červeného vína, pomarančom a brusnicami. Neodolali sme ani švajčiarskej špecialite vinárske rösti, čo sú strúhané zemiaky opečené na slanine a prekryté plátkami zapečeného holandského syra a paradajkami. Bez výhrad, steak prepečený, rösti pre svoje množstvo neskonzumovateľné (len pre ozaj prázdne žalúdky).

Lahodné talianske tiramisu a skvelú jablkovú štrúdľu s vanilkovou polevou ako dezert sme do seba súkali len so sebazaprením. Aj to len preto, aby sme ochutnali aspoň jeden zo všetkých chodov. Nedotknuté nakoniec zostali viaceré špeciality ako tatarák z nórskeho losa na toastoch, pravá tirolská šunka, zapekané slimáky „neuchatell“, či fondue „bourgignone“ - kúsky hovädzej sviečkovice opekané priamo na stole. Možno nabudúce.

Reštaurácia Reduta si návštevu rozhodne zaslúži, pričom dokáže šetriť aj hosťovu peňaženku. Veď denné menu tu dostať už za 99 korún a vychutnať si ho v tomto atraktívnom prostredí skutočne stojí za to.

Naše hodnotenie: 4,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek

Páčil sa vám článok?