Dvaja bratia Dúbravke hanbu nerobia

1.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na samom konci Dúbravky na ulici Pri kríži sme objavili reštauráciu DVAJA BRATIA. Nachádza sa v novopostavenej budove v bezprostrednej blízkosti predajne potravín a zastávky MHD.

V Dúbravke je ešte stále deficit reštauračných zariadení. Napriek tomu, že v posledných rokoch pribudli viaceré, na počet obyvateľov je tu reštaurácií málo. Preto každá nová má značný potenciál nájsť si svojich zákazníkov.

Na úvod treba povedať, že reštaurácia Dvaja bratia je celá nefajčiarska. A to aj napriek tomu, že je dvojpodlažná a tak by určite nebol problém oddeliť pasívnych fajčiarov od aktívnych. V predstihu pred sprísnením pravidiel pre milovníkov nikotínu sa však Dvaja bratia rozhodli, že cigaretový dym vykážu na ulicu. A urobili dobre.

Prízemiu reštaurácie dominuje mohutný barový pult, ktorý je však nevyužívaný, čo naznačuje, že pôvodný zámer pri projektovaní reštauračných priestorov bol predsa len trochu iný. Faktom je, že teraz je celé prízemie aj poschodie určené na reštauračné účely.

Drevené stoly a stoličky z morskej trávy zjemňujú trochu drsný interiér reštaurácie - väčšina stien a schodisko je totiž obložené štiepaným kameňom. Elegantne pôsobia aj drevené regále s ponukou vín z Rače, malokarpatskej oblasti a južnej Moravy. Ocenili sme, že hneď pri vchode je vešiaková stena, kde si môžu hostia odložiť zvršky bez toho, aby ich stratili z očí.

Dvaja bratia otvárajú o 11.00 h, teda včas pre všetkých, ktorí si chcú odskočiť z práce na obedové menu. My sme dali prednosť jedálnemu lístku, v ktorom sme objavili slušnú ponuku jedál z rýb, kuracieho, bravčového a hovädzieho mäsa, cestoviny ako aj bezmäsité jedlá. Boli sme zvedaví, ako chutia Avokádové vejáriky s údeným lososom (89 Sk), žiaľ, toto predjedlo nemali. Tak sme si dali Slimáky na Burgundský spôsob s bylinkovým maslom, cesnakom a citrónom (89 Sk/6 ks) a Mozzarellu s paradajkami a cukinou (110 Sk). Slimáky boli v norme, „mozzarella“ si však nezaslúži toto označenie, pretože nešlo o pravý taliansky syr ale domácu imitáciu. Navyše sme predjedlo dostali bez sľubovanej cukiny. Na otázku, kdeže sa podela, sme sa od milej čašníčky dozvedeli, že sa jej to tiež bez cukiny akosi nepozdávalo. Škoda, že to nepovedala rovno v kuchyni a blamovala sa tým, že sme ju na to museli upozorniť. Vzápätí sme s ospravedlnením dostali kompletný chod aj s grilovanou cukinou.

Z trojice polievok dve podávajú v chlebovom bosniaku a tak sme ich aj ochutnali - Cesnakovú krémovú (45 Sk) a Liptovskú dubákovú krémovú (45 Sk). Obe boli dobré, opäť nám len prišlo ľúto tých bosniakov, ktoré síce na stole pôsobia efektne, spravidla však celé končia v koši.

Z hlavných jedál sme si vybrali Grilovaného zubáča na cesnaku (165 Sk) a Grilované kuracie prsia na masle s baby karotkou a hráškovými strukmi (129 Sk), a to aj napriek tomu, že obsluha nám ako špecialitu Dvoch bratov odporučila Pfepfer steak (320 Sk). Možno niekedy na budúce... Ako prílohu sme si dali Grilovanú zeleninu (125 Sk) – bez problémov nám za polovičnú cenu doniesli polovičnú porciu.

Aj u Dvoch bratov sme narazili na slovenskú špecialitu – Modrého Gordona čiže Gordon Blue, tentoraz ako variáciu z bravčového karé. Autor tejto skomoleniny francúzskeho Cordon Bleu si nepochybne zaslúži verejné uznanie za „prínos“ pre slovenskú gastronómiu.

Našou sladkou bodkou bol Taliansky pudding s malinovou polevou (80 Sk) a Maffinka s marinovanými jablkami a šodó (nie šodom) so suchým Martini (95 Sk).

Dvaja bratia sú napriek niektorým nedostatkom vo svojej kategórii celkom slušnou reštauráciou. Čo však platilo v januári, vo februári už platiť nemusí. Ako nám prezradila pri odchode čašníčka, výmenou prevádzkara sa bude meniť aj jedálny a nápojový lístok. Zostáva veriť, že len k lepšiemu a nebudú tu viac Jukolu (5 Sk/1 dcl) ponúkať ako Kofolu.

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?