Impresia mieri k lepšiemu štandardu

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Keď sme vlani koncom septembra hodnotili reštauráciu Aglio Olio, nemohli sme tušiť, že prejde trinásť mesiacov a na Záhradnícku ulicu 46 sa vyberieme opäť.

Dnes je na tej istej adrese a v tých istých priestoroch nová reštaurácia, ktorá si podobne ako jej predchodkyňa nastavila latku poriadne vysoko. Išli sme sa teda presvedčiť, ako chutí Restaurant IMPRESIA.

Interiér sa zmenil iba mierne, pribudli nové stoly a stoličky, nový majiteľ pustil dnu viac svetla a tak sa už návštevníci na pravé poludnie nemusí vo vnútri cítiť stiesnene. Handikepom reštaurácie zostáva bariérový vstup, ktorý ju určite pripravuje o časť zákazníkov. Priestor je členený na barovú a reštauračnú časť, vyvýšená kút reštaurácie okrem toho ponúka možnosť stolovať (nie príliš pohodlne) za nižšími stolmi a na mäkkých sedačkách. V strede reštaurácie mysleli aj na najmenších zákazníkov, ktorí tu v blízkosti barového pultu majú detský stolík s  prútenými kresielkami a kôpkou knižiek a omalovánok.

Zbytočne sme hľadali, kde by sme si mohli po príchode odložiť zvršky - postaral sa o ne ochotný manažér s čašníčkou. Šatňa, ktorá hosťom ochráni kabáty pred vôňami a pachmi reštaurácie, je v Bratislave stále raritu. V Impresii, zdá sa, mysleli aj na túto dôležitú drobnosť.

Zo studených jedál sme ochutnali jemnú Terinku z husacej pečene s badiánom a mangovým chutney (330 Sk) a Marinovaný Black Angus s parmezánovými hoblinami (240 Sk). Keďže nie každý sa dokonale orientuje vo svete gastronómie alebo sa vyzná v plemenách hovädzieho dobytka, možno by bolo vhodnejšie ponúkané jedlá predstaviť zrozumiteľnejšie. Dovolíme si tvrdiť, že pre väčšinu hostí zostane tajomstvom, že Black Angus je hovädzie plemeno a ponúkané predjedlo sú vlastne marinované plátky z jeho sviečkovej. Komu neprekáža tepelne nespracované hovädzie, určite by ho mal skúsiť.

Poriadne sme sa zapotili pri pikantnej Malajskej kokosovej polievke s kúskami kuriatok a krevetami s orientálnou pastou (120 Sk). To, že nemáme v polievke hľadať malé oranžovožlté huby, ale kúsky kuracieho mäsa, sme sa dozvedeli z anglického prekladu. Kuriatka sú totiž podľa tunajšieho šéfkuchára malé kurence. To isté platilo o inak veľmi chutnej Polievke z domáceho kuriatka (60 Sk).

Dali sme si aj polievku podľa dennej ponuky - z červenej šošovice (50 Sk). Zďaleka prevyšovala denné polievky väčšiny bratislavských reštaurácií, ktoré bývajú spravila súčasťou obedového menu. Polievku trochu pripomínali aj vynikajúce Hríbiky po sedliacky s viedenskými knedlíčkami (190 Sk), ktoré tu podávajú ako teplé predjedlo.

Z ponuky hlavných jedál to u nás vyhrali ryby - Zubáč a la Chef, teda podľa šéfa kuchyne, (350 Sk) na grilovanej zelenine bol skutočne prvotriedny. Rovnako ako Panírovaný pangassius s burgundskou omáčkou a kurkumovo-zemiakovou penou (280 Sk). Správne podľa želania boli prepečené Jahňacie kotlety s alsaskou zeleninou a zemiakovými lasagne (490 Sk) aj Kačacie prsia s medovoginovým glacé a rozmarínovými zemiakmi (330 Sk). Ocenili sme originalitu šéfkuchára pri tvorbe jedálneho lístka, proti kvalite a chuti podávaných pokrmov sme nemali žiadnu výhradu.

Po dobrom obede sme si našli čas aj na dezert, ktorí sme síce v jedálnom lístku hľadali márne, ponuku sladkých drobností sme nakoniec našli na obrovskej tabuli na stene barovej časti - dali sme si Gaštanovú roládu a Tiramisu (obe po 100 Sk).

Reštaurácia Impresia si podobne ako jej predchodkyňa získala naše zmysly. Zostáva veriť, že ju nepostihne rovnaký osud ako Aglio Olio. Určite jej nevýhodou je lokalita blízko rušnej križovatky a horšia možnosť parkovania v okolí. Reštaurácia sa totiž nachádza na vyvýšenom prízemí administratívnej budovy, v susedstve Strednej zdravotníckej školy (pozor, nie bývalej, ako sme omylom uviedli pred rokom) a tak tu môže byť problém pohodlne zaparkovať.

Napriek tomu má reštaurácia Impresia predpoklady nájsť si stálych zákazníkov, ktorým vyhovuje lokalita aj vcelku priaznivé ceny, ktoré rozhodne zodpovedajú ponúkanej kvalite. A pokiaľ niekto bude aj dvíhať telefón na čísle uvedenom na vizitke, ktorú sme dostali spoločne s účtom.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičiek
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?