Chcete vedieť, na ktorom odbernom mieste je najviac ľudí, respektíve, kde sa na test čaká najkratšie?

30.10.2020

Zdroj: A.Č.

Páčil sa vám článok?

O siedmej ráno sa začalo na Slovensku plošné testovanie, ktoré by sa malo uskutočniť v dňoch 31. októbra až 1. novembra 2020. Počas víkendu bude do pol desiatej večer otvorených na území Slovenska okolo 4900 odberových miest, z toho takmer 400 v Bratislave. Verejnosť bude určite zaujímať, kde sa môžu dať otestovať s čo najmenšími časovými stratami...

Presne s touto ambíciou - ušetriť ľuďom čas, ktorý by strávili čakaním v dlhých radoch pred jednotlivými odbernými miestami prišlo v posledných hodinách pred spustením plošného testovania Slovenska niekoľko IT firiem s novými internetovými stránkami, kde by ste sa mali dozvedieť "čakacie lehoty". Jedna z nich sa volá Som v rade. V princípe je založená na tom, že do nej budú nahlasovať informácie ľudia, ktorí sa na jednotlivých odberných miestach nachádzajú. Zadávať budú názov odberového miesta, počet ľudí, ktorí stoja v rade ako aj čas strávený čakaním. Ostatní záujemcovia si tak budú môcť pozrieť na webe, kde sa im oplatí ísť s tým, že znížia riziko dlhého státia vonku s veľkým počtom ľudí vo svojej blízkosti.     

Tím BA-T takisto vytvoril pre obyvateľov Bratislavy stránku, ktorá má sledovať situáciu na všetkých odberných miestach v Bratislave. A ich cieľom je, aby si ľudia vedeli pozrieť, ktoré miesta sú najmenej vyťažené, a aby sa rovnomerne rozložila záťaž. "Veríme, že ňou môžeme pomôcť, aby testovanie prebiehalo hladko a plynule. Na to, aby stránka fungovala ako má, je dôležité, aby sa dostala medzi čo najviac Bratislavčanov, aby pravidelne zadávali aktuálne údaje o počte ľudí v radoch," pripomínajú jej zakladatelia. 

Stránku nájdete ju na tomto linku: https://sites.google.com/view/ba-t

Veľmi užitočnou môže byť aj mapka, ktorá bola takisto vytvorená na platforme spoločnosti Google a nájdete v nej jednotlivé odberné miesta celoplošného testovania na území Bratislavy:

Ak by ste mali záujem pozrieť si aj adresy jednotlivých odberných miest, tak ich nájdete aj vo formáte PDF priamo na stránke Somzodpovedny.sk.

Alebo stačí kliknúť na nasledujúce odkazy a zoznam miest aj s adresami by sa vám mal zobraziť:

Bratislava I (Staré Mesto) - 40 miest

Bratislava II (Podunajské Biskupice, Ružinov, Vrakuňa) - 86 miest

Bratislava III (Nové Mesto, Rača, Vajnory) - 61 miest

Bratislava IV (Devín, Devínska Nová Ves, Dúbravka, Karlova Ves) - 88 miest

Bratislava V (Čunovo, Jarovce, Petržalka, Rusovce) - 103 miest

Zdroj: FB Petržalka

Ale napríklad Miestny úrad v Čunove už oznámil, že pri testovaní budú uprednostňovať obyvateľov Čunova a ich rodinných príslušníkov. Pre obyvateľov priľahlých prihraničných obcí v Maďarsku odporúčajú prísť do Čunova na testovanie až v nedeľu po 15:00 hod.

(ars)

Páčil sa vám článok?