V Mestských lesoch zrušili zákaz zakladania ohňa na verejných ohniskách

2.5.2019

Zdroj: FB Mestské lesy

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ_ Už takmer týždeň, presnejšie od 26. apríla 2019 platil zákaz zakladania ohňa v Mestských lesoch. Rozhodol o tom Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta a informácia bola zverejnená aj na oficiálnom internetovom portáli Ministerstva vnútra SR. V súčasnosti je zákaz už zrušený a od piatka 3. mája 2019 - 14-tej hodiny si už na ohniskách môžete opekať...

Zákaz kladenia ohňov sa týka lesov nachádzajúcich sa v mestských častiach Devín, Devínska Nová Ves, Dúbravka, Karlova Ves, Lamač, Záhorská Bystrica i tretieho bratislavského obvodu, teda MČ Nové Mesto a Rača. "Na základe rozhodnutia Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta o zvýšenom riziku vzniku požiarov, je na území lesoparku aj v okolitých lesoch, zákaz zakladať oheň až do odvolania. Zákaz platí aj na miestach, ktoré sú označené na zakladanie ohňov, opekanie a podobne," vysvetlili administrátori facebookovej stránky Mestské lesy.  

"O skončení tohto zákazu je možné sa informovať na webstránke: https://www.minv.sk/?hasici-zachranari a budeme o ňom tiež informovať na našej FB stránke. Ďakujeme za pochopenie," uvádzajú na sociálnej sieti Mestské lesy, ktoré v piatok oznámili, že zákaz bol k 3.5. 2019 od 14,00 hod. zrušený.  

(ars)

Páčil sa vám článok?