Rázny zásah v Pentagone: Asociáli sa už pod bytovku nedostanú

17.11.2020
0

Zdroj: Čitateľka Alena

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že skupiny asociálov, ktoré dlhodobo bivakovali pod známou bytovkou Pentagon v bratislavskej Vrakuni, sa podarilo vytlačiť. Do svojich provizórnych obydlí sa už asi nedostanú.

Skupiny väčšinou drogovo závislých ľudí, ktorí dlhodobo žijú v rôznych stanoch či spacákoch v okolí bytovky, sú pre miestnych obyvateľov neželanými hosťami. Napriek tomu sa ich nedarí odtiaľto dostať preč. Je možné, že situácia sa konečne zmení po včerajšom zásahu miestneho Podniku verejnoprospešných služieb. 

Ako nás informovala miestna obyvateľka Alena, pracovníci podniku totiž za asistencie mestskej polície vypratali obydlia, ktoré si drogovo závislí zriadili pod bytovkou. Zároveň ich uzavreli plechovým plotom, aby sa sem nemohli vrátiť. 

Zdroj: Čitateľka Alena

Vypratanie a oplotenie priestoru pod budovou. 

Obyvatelia s komunitou asociálov bojujú v tejto lokalite už roky. Na jeseň 2019 tu v parku dokonca vznikol celý stanový tábor, do jedného zo stanov si dokonca zaviedli elektrinu. Tábor sa podarilo zlikvidovať. Skupinky asociálov však neodišli, zgrupovali sa najmä pri schodisku vedľa bytovky.

Zdroj: Čitateľka Alena

Vstup pod budovu je prehradený. 

Pred Vianocami 2019 sa nasťahovali priamo pod blok na Stavbárskej 36-38, kde viac - menej žili doteraz.

(ms) 

Páčil sa vám článok?