Večný problém Pentagonu: Asociáli a narkomani sa opäť nasťahovali pod blok

19.12.2019
0

Zdroj: FB Peter - Pentagon

Páčil sa vám článok?

Napriek odporu miestnych obyvateľov i samosprávy to asociáli pri známej bytovke Pentagon v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa stále nevzdávajú. Hoci im už zrušili stanový tábor, najnovšie sa nasťahovali priamo pod blok.

"Dnes po príchode zásielky drog. V krčme a vonku je veselo. Pod blok na Stavbárskej 38 sa znovu nasťahovali narkomani a neprispôsobiví občania. A najsmutnejšie na tom je, že sú tam aj rodičia s malými deťmi. Dúfame, že aspoň cez sviatky bude pokoj a vysťahujú ich," zverejnil fotografie na sociálnej sieti Peter, jeden z miestnych obyvateľov.

Okolo bytovky je stále rušno i v noci:

Zdroj: FB Peter

​Takto to v týchto dňoch vyzerá pod blokom na Stavbárskej 38:

Zdroj: FB Peter

​Obyvatelia s komunitou asociálov bojujú už celé roky. Na jeseň tu v parku dokonca vznikol celý stanový tábor, ktorý sa 16. októbra podarilo zlikvidovať. Skupinky asociálov však neodišli, sústreďovali sa najmä pri schodisku vedľa bytovky, na prelome októbra a novembra sa tu opäť objavil i stan. Miestni znova žiadali o pomoc políciu.

Komunita, ktorá tu celé dni posedáva, totiž jednak obťažuje svojím správaním okolie, ale dokonca priamo na mieste užíva drogy. 

Fakt, že sa asociáli sa v týchto dňoch opäť nasťahovali pod bytovku, nám potvrdila i miestna obyvateľka Hanka. Stany tu nemajú a ak priamo neporušujú zákon, polícia len tak zasiahnuť nemôže. "Jasné, aj tu prespávajú," dodala Hanka, ktorá ich taktiež nafotila:

Zdroj: Čitateľka Hanka

​Ako však vidno, skupiny asociálov sa naďalej pohybujú aj na spomínaných schodoch, ktoré sa nachádzajú oproti.

Zdroj: Čitateľka Hanka

"V nočných hodinách je v týchto miestach vykonávaná zo strany mestskej polície nepretržitá činnosť. Mimoriadne udalosti tu zaznamenané z našej strany neboli, pokiaľ ide o prespávajúcich ľudí pod bytovkou, nezaznamenali sme z ich strany prípady rušenia nočného pokoja, prípadne priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom na  verejných priestranstvách," reagoval na našu otázku, či mestská polícia v uplynulých dňoch v lokalite nejako zasahovala, jej hovorca Peter Pleva.

(ms)

Páčil sa vám článok?