FOTO: Na dvoch najväčších bratislavských cintorínoch pribudli dotykové informačné panely

3.11.2020
Páčil sa vám článok?

Organizácia Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy spustila pilotný projekt elektronizácie a informatizácie poskytovaných služieb. Na dvoch najväčších cintorínoch Vrakuňa a Slávičie údolie pribudli informačné dotykové panely na vyhľadávanie hrobového či urnového miesta či informácií o zaplatení nájomného. Bratislava má takúto technológiu v teréne skôr než susedná Viedeň...

"Návštevníci oboch spomínaných cintorínov si môžu vyhľadať hrobové alebo urnové miesto pochovaných na ktoromkoľvek cintoríne v správe organizácie Marianum podľa mena a priezviska zosnulého. Môžu si tiež na mape cintorína zobraziť hrobové miesto, v ktorom je zosnulý pochovaný. Okrem toho môžu získať informácie o termíne, dokedy je zaplatené nájomné príslušného hrobového miesta a či je k danému miestu riadne uzatvorená nájomná zmluva. Údaje budú denne aktualizované," povedal o novej, modernej technológii riaditeľ mestskej organizácie Marianum Ing. Boris Šramko.

Zdroj: Marianum

Pri hlavnom vchode do cintorína v Slávičom údolí už nový informačný panel funguje - vyzerá ako veľký mobilný telefón...

"Ďalšie rozširovanie ponuky bude v budúcnosti zahŕňať napríklad vyhľadávanie významných osobností podľa rôznych kritérií či zaslaním 'navigácie' priamo do telefónu k vyhľadávanému hrobovému miestu," priblížil Šramko.  

Zdroj: Marianum

Vyhľadať hrobové miesto na cintoríne či zistiť informácie o pochovaných osobnostiach budú vedieť aj deti...

Informačné dotykové panely a predmetnú službu plánuje mestská organizácia Marianum ponúknuť aj do ďalších veľkých cintorínov v Bratislave. "Vyhľadať si tak budete môcť už čoskoro aj významné rodiny či významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života aj na historickom Ondrejskom cintoríne či na Martinskom cintoríne. S touto novinkou sme predbehli aj Viedeň, ktorá elektronické panely na svojich cintorínoch nemá," doplnil šéf bratislavského pohrebníctva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?