Vo Vajnoroch sa predstavia folklórne súbory a ochotnícke divadlá

11.11.2019
0
Folklórny súbor Technik

Zdroj: fstechnik.sk

Páčil sa vám článok?

– V bratislavskej mestskej časti Vajnory sa v sobotu a nedeľu 16. a 17. novembra predstavia v miestnom kultúrnom dome amatérske folklórne súbory a ochotnícke divadlá. Konať sa tu totiž bude podujatie Vajnorský širáček. Informoval o tom jeho organizátor, občianske združenie Podobenka z Vajnôr.

V sobotu sa predstavia folklórne súbory Podobenka z Vajnôr, Násedlováček z Moravy, Gerulata z Rusoviec, Filip Chňapek, gajdoš zo súboru Drienka z Veľkého Zálužia, folklórny súbor z Cífera, Na furt z Bratislavy a Ľudová hudba Parta zo Strečna. "Sprievodný program bude venovaný prvkom zapísaných do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska - Gajdy a gajdošská muzika na Slovensku (2013), Vajnorský ornament (2016) a Modranská majolika (2017)," priblížili organizátori.

V nedeľu sa predstavia divadlá pre deti Divadlo Jaja, Divadlo oProti a Divadlo Úsmev. Pre dospelých divákov sa predstaví Biele divadlo a Divadlo PaTália z Tomášova. Sprievodný program bude tvoriť premietanie historických dokumentov o Vajnoroch.

(TASR, na ilustračnej foto je súbor Technik) 

Páčil sa vám článok?