Prezidentské voľby: V Bratislave sú naďalej pokojné, v Petržalke volil aj 100-ročný Ladislav

23.3.2024
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

V najväčších bratislavských mestských častiach (MČ) sú sobotné prezidentské voľby naďalej pokojné, bez problémov či incidentov. Uviedli to hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

"Priebeh volieb je vo všetkých okrskoch pokojný, neevidujeme žiadne sťažnosti ani incidenty," skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

​Do podvečerných hodín dosiahla volebná účasť viac ako 47 percent, najvyššiu zaznamenali v Materskej škole Fialová (Slnečnice), a to 62 percent. Svoj hlas v prezidentských voľbách tam odovzdal aj 100-ročný Ladislav, ktorý doteraz nevynechal ani jedny voľby. "Členovia komisia si ho pamätali a aj on sám povedal, že chodieva na všetky voľby," poznamenala Halašková.

Zdroj: MÚ Petržalka

Pán Ladislav má už 100 rokov, voliť však prišiel. 

Bezproblémový priebeh volieb je aj v Novom Meste. "Všetko prebieha hladko a bez problémov," zhodnotili z miestneho úradu. Rovnako pokojné sú prezidentské voľby aj v Ružinove. "Všetko je zatiaľ v pohode," ubezpečila Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Podobne pokojná situácia je aj v Starom Meste, čo potvrdila Martina Karmanová z oddelenia komunikácie staromestského miestneho úradu. Výrazne viac ľudí bolo podľa nej voliť cez deň, keď bolo aj pekné počasie, momentálne ich je pomenej.

"Jedno staromestské špecifikum - v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava, na Chorvátskej ulici, dnes odvolilo 139 (obvinených a odsúdených) voličov," priblížila Karmanová. Za zmienku podľa nej stojí aj to, že vo volebnom okrsku 7, ktorý je zriadený na bratislavskom magistráte, odvolilo do 15.00 h vyše 500 voličov na hlasovací preukaz.

(TASR)

Páčil sa vám článok?