Hamran: Z pohľadu polície je prípad nezvestnej študentky objasnený

18.9.2023
0

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Z pohľadu polície je prípad nezvestnej 22-ročnej študentky objasnený. Je o tom presvedčený policajný prezident Štefan Hamran, ktorý to uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Dôkazná situácia, ktorú zadokumentovali policajti krajského riaditeľstva, je mimoriadne silná a my sme presvedčení o tom, že máme zadržanú osobu, ktorá sa tohto násilného trestného činu vo vzťahu k študentke dopustila," skonštatoval šéf polície.

Niektoré rozhodujúce a veľmi dôležité procesné úkony ešte podľa Hamrana neboli vykonané. "Ako bude vyšetrovanie napredovať, priebežne budeme informovať tak, ako nám to umožní procesná situácia, najmä dozorujúca prokurátorka a vyšetrovateľka," povedal.

Hamran ocenil bratislavskú krajskú políciu za ich prácu na tomto prípade. Ponúkol im tiež pomoc Národnej kriminálnej agentúry. Uznal tiež pomoc verejnosti na tomto prípade.
Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti 22-ročnej študentky v nedeľu (10. 9.). Vypátrať sa ju podarilo v pondelok (11. 9.) ráno. Študentku našli v bezvedomí a intoxikovanú v bratislavskej Petržalke. Polícia v tejto súvislosti obvinila zo znásilnenia 54-ročného muža, má ísť o záchranára.

(TASR)

Páčil sa vám článok?