Matúš Vallo ohlásil dokončovanie Prüger-Wallnerovej záhrady, príďte sa pozrieť tiež

23.10.2022

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Neďaleko Horského parku pred rokom a pol sprístupnili zrevitalizovanú historickú Prüger-Wallnerovu záhradu. Vznikol tak nádherný priestor, kam sa mnohí Bratislavčania chodia radi poprechádzať, vyblázniť sa s deťmi na ihrisku, pozrieť si jedinečnú mokraď, ktorú sa tu podarilo zachovať, alebo tu pozáhradkárčiť v komunitnej záhrade.

"Po zrevitalizovaní záhrady teraz finalizujeme aj rekonštrukciu tzv. komunitného domčeka, na ktorý ste sa mnohí veľmi tešili," hovorí primátor mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti. 

Pôvodne to bol záhradníkov domček, no po novom nebude slúžiť len záhradníkovi. Bude tu pre všetkých. "V domčeku nájdete hrací kútik pre deti, verejné toalety, ktoré sú veľmi dôležitou súčasťou kvalitných verejných priestorov a bude tu jednoducho príjemné miesto na posedenie, kde si počas prechádzky budete môcť oddýchnuť. Môžete sa tu schovať pred dažďom, zohriať sa, prezliecť zablatené dieťa, prebaliť bábätko, nakŕmiť ho, urobiť si kávu alebo čaj, zahrať si spoločenskú hru, požičať si knihu zo staromestskej knižnice, alebo si len tak posedieť v príjemnej spoločnosti na príjemnom mieste na terase či vo vnútri. Bude to skrátka príjemný priestor pre všetkých," dodáva Vallo. 

Príďte sa sem prejsť - jesenná Prüger-Wallnerova záhrada je otvorená každý deň od 8:00 do 18:00 a čoskoro otvoríme aj komunitný domček.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?