Zážitok na večer: Poďte si zaspomínať na starú Bratislavu a objavovať stratené miesta

4.9.2022

Zdroj: Bratislava a jej Premeny/Karol Belický

Páčil sa vám článok?

Ak máte radi históriu a fascinujú vás premeny Bratislavy, nedajte si ujsť príležitosť. V bývalom kine YMCA v Starom Meste zažijete zaujímavý návrat v čase a možno sa aj stratíte...

Na premietanie krátkych filmov BRATISLAVA A JEJ PREMENY pozýva rovnomenné občianske združenie, ktorého cieľom je spájať nostalgiu s modernizáciou nášho hlavného mesta. Podujatie, na ktorom uvidíte aj malú ukážku z pripravovaných kníh o histórii Bratislavy, sa začína v utorok 6. septembra o 18. hodine v kine budovy YMCA. „Vstupné do kina bolo kedysi aj 1 Kčs, teraz budeme premietať za 1 € za osobu,“ hovorí s úsmevom predseda občianskeho združenia Ľubomír Deák.

Pre fanúšikov bratislavskej histórie pripravil porovnávačky aktuálnych fotografií s dobovými zábermi od Antona Šmotláka, Karola Belického, Juraja Bonča a Martina Entnera. Príďte sa pozrieť, ako sa naše mesto postupne mení, a zaspomínať si pri vzácnych archívnych fotografiách na miesta, ktoré navždy zmizli do minulosti. Prekvapí vás neuveriteľná premena mnohých lokalít a pri cestovaní v čase sa možno aj stratíte... Alebo si myslíte, že nie? Presvedčte sa.

(ac)

Páčil sa vám článok?