Porovnali sme: Na ktorom kúpalisku v Bratislave je vstupné najnižšie a ako ušetríte ešte viac?

2.7.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Horúce leto je najlepšie tráviť pri vode, a hoci ceny išli hore v obchodoch či na benzínkach, mestské kúpaliská zatiaľ odolali. Navyše, ak si kúpite lístok online, ušetríte nielen peniaze, ale aj čas, pri vstupe vás totiž uprednostnia. Porovnali sme výšku vstupného na 9 letných kúpaliskách v Bratislave, a zisťovali tiež, aké novinky pribudli.

Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Lamač, Krasňany, Rača aj Areál zdravia Zlaté piesky – na tieto letné kúpaliská si môžete  kúpiť jednorazový lístok alebo permanentku aj na webe kupaliska.bratislava.sk. Keď to urobíte, pri vstupe k bazénom máte prednosť. „S online lístkom sa na väčšie kúpaliská dostanete samostatným vchodom a na menších je možnosť prednostného vstupu, netreba teda čakať v dlhom rade,“ vysvetlil Ladislav Križan, riaditeľ mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), ktorá spravuje spomínané kúpaliská. Zároveň zdôraznil, že online vstupenka s 10 vstupmi platí pre každého bez rozdielu veku, teda aj pre deti, a to i po 17. hodine.

Ďalšou výhodou je, že online lístky nie sú viazané na konkrétny deň ani na konkrétne miesto, môžete ich použiť počas celého leta na ktoromkoľvek kúpalisku v správe STaRZ. Navyše, z kúpaliska môžete počas dňa kedykoľvek odísť a vrátiť sa neskôr, prípadne v priebehu dňa navštíviť rôzne kúpaliská. Nezabúdajte však, že všetky typy permanentiek sú neprenosné a môže ich využívať iba jedna osoba. Výnimka platí len na celodenné online lístky za 3,50 €, môžete ich kúpiť viac a využiť, ak sa chystáte k vode napríklad s partiou kamarátov.

Zdroj:

Novinkou na kúpalisku Lamač je tienenie nad pieskoviskom.

V porovnaní s vlaňajškom má služba online lístkov viaceré vylepšenia. Môžete si vytvoriť účet, kde budete mať svoje lístky a permanentky vždy poruke, takže si ľahko preveríte zostávajúci počet vstupov. Tiež si môžete pridať do profilu svojich blízkych, aby ste vedeli jednoducho kúpiť vstupenky aj pre nich.

Ďalšia dobrá služba sa týka kúpaliska na Tehelnom poli - zdvihák, pomocou ktorého sa do bazéna dostanú aj vozičkári, na rozdiel od minulých rokov funguje bez problémov. Elektrické spúšťacie zariadenie slúži návštevníkom, ktorí sa nedokážu dostať do bazéna bez pomoci, alebo sú pre nich neprekonateľnou prekážkou aj schody do bazéna. Zdvihák sa dá použiť na ľubovoľnom mieste pri bazéne, stačí požiadať plavčíka.

Zdroj: Matúš Husár

Bazénový zdvihák na Tehelnom poli pre imobilných

Novinkou na kúpalisku Lamač je nové tienenie nad detským bazénikom aj pieskoviskom, ktoré ocenia najmä rodičia menších detí. Na Delfíne zas pribudlo workoutové ihrisko, okrem plávania si tak môžete aj zacvičiť.

Rovnako ako na kúpaliskách STaRZ, vstupné nezdraželo ani na Mičurine v Starom Meste, hoci pred začiatkom sezóny bolo v hre aj zvýšenie ceny. „Naopak, novinkou je, že plánujeme riešiť platobný terminál na úhradu vstupného a doplnkových služieb platobnou kartou,“ avizovala Nikola Hrončoková z Iuventy, štátnej inštitúcie, ktorá kúpalisko prevádzkuje. Rezort školstva, pod ktorý Iuventa patrí, na Mičurine aktuálne revitalizuje areál aj amfiteáter. V spolupráci s občianskymi združeniami je na letné mesiace pripravené premietanie filmov, nedajte si ujsť takýto zážitok.

Zdroj: FB Kúpalisko Ekoiuventa

​Vstupné sa nezvýšilo ani na Mičurine v Starom Meste, no pred začiatkom sezóny to isté nebolo.

• Ceny na Rosničke, Delfíne, Tehelnom poli, v Lamači, Krasňaňoch, Rači a Areáli zdravia Zlaté piesky

(kúpaliská patria pod STaRZ)

Nákup online: celodenný lístok 3,50 €, permanentka na 10 dní 29 €, permanentka na 10 dní po 17. h 19 €, sezónna permanentka 99 € pre dospelú osobu s možnosťou dokúpenia detskej sezónnej permanentky za 1 € za každé dieťa do 18 rokov.

Nákup v pokladni:

- na Rosničke celodenný lístok 4,50 € dospelí, 3,50 € deti, 1,50 € seniori a ŤZP, zľavnený po 17. h 2,30 €,

- v Lamači, na Delfíne, Tehelnom poli a Zlatých pieskoch celodenný lístok 4,00 € dospelí, 3,00 € deti, 1,50 € seniori a ŤZP, zľavnený po 17. h 2,00 €,

- v Rači a Krasňanoch celodenný lístok 3,50 € dospelí, 2,50 € deti, 1,50 € seniori a ŤZP, zľavnený po 17. h 1,80 €

• Ceny na Matadorke

(kúpalisko je v správe OZ Klub vodného póla Bratislava)

Celodenný vstup dospelí 7,00 € (zľavnený po 16. h 5,00 €), deti 4,00 € (zľavnený po 16. h 3,50 €), seniori a ŤZP 5,00  € (zľavnený po 16. h 4,50 €), rodina (2 dospelí + 2 deti) 19 €, permanentka na 10 vstupov 65 €, celosezónna neprenosná permanentka pre dospelého 100 €, pre deti do 16 rokov 40 €.

Cena lístka zahŕňa aj parkovanie na celý deň, ležadlá pri bazéne či využívanie športových atrakcií a vstup na tobogan.

• Ceny na Mičurine

(kúpalisko prevádzkuje Iuventa – Slovenský inštitút mládeže)

Celodenný vstup dospelí 3,00 € (zľavnený po 17.30 h 2,00 €), deti do 3 rokov zadarmo, deti od 3 do 14 rokov 2,00 € (zľavnený po 17.30 h 1,50 €), seniori a ŤZP 2,00 € (zľavnený po 17.30 h 1,50 €)

(ac)

Páčil sa vám článok?