Páčia sa vám zmeny na Štúrovej ulici? Je tam oveľa živšie a autá musia z chodníka preč

10.5.2022

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Po tom, ako na Štúrovej ulici v centre Bratislavy skončilo pre koronu viacero miestnych prevádzok, citeľne sa vyprázdnila. A hoci mnohé zostávajú dodnes zatvorené, možno práve teraz, vďaka najnovším zmenám, pritiahne toto kedysi rušné miesto viac ľudí.

Štúrovou ulicou dnes už nemusíte iba narýchlo prechádzať, prípadne sa zastaviť v niektorom obchode či podniku, ktoré dokázali prežiť tvrdé protipandemické obmedzenia. Najnovšie si tu môžete aj celkom príjemne posedieť: pribudli dizajnové bratislavské lavičky, a takisto mobilné kvetináče s mladými stromami a kvetmi.

O zmenách informoval aj Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB), ktorý zároveň vysvetlil, že zásahy do tohto priestoru sú len menšie. „Štúrova ulica je významným priestorom, ktorý prepája Staré mesto s Dunajom a Starým mostom a je to frekventovaný tranzitný priestor chodcov, cyklistov či ľudí využívajúcich MHD. Nakoľko má Štúrova ulica komplikovanú technickú infraštruktúru, nie je možné v súčasnosti realizovať komplexné úpravy,“ uvádza MIB na svojom webe.

Zdroj: ac

​Na Štúrovej ulici si môžete najnovšie aj posedieť.

Sériu intervencií, ako do územia dostať zeleň, a zároveň urobiť z tohto primárne tranzitného miesta príjemnejšie miesto na pobyt, pripravili pracovníci Metropolitného inštitútu na podnet OZ Štúrova ulica.

Zámerom zmien bolo tiež zamedziť parkovaniu áut na chodníku, pričom jasnou bariérou by mala byť aj spomínaná mobilná zeleň. Tá zároveň prispeje k príjemnejšiemu prostrediu z hľadiska estetiky i klímy. Fakt však je, že jedno odstavené auto sme dnes na chodníku videli – vodič sem možno prišiel niečo opraviť alebo priviezol nejaký tovar... A takí prídu asi aj zajtra či pozajtra.

Zdroj: ac

Na "novej" Štúrovej by sme už autá na chodníku nemali vidieť.

Pri priechodoch pre chodcov pribudli aj nové smetné koše a v rozšírených úsekoch chodníka cyklostojany. No predovšetkým bratislavské lavičky v okolí stromov prispejú k pobytovému charakteru chodníka, ktorý mu, ako pripomína MIB, právom prináleží. Prídete si na Štúrovu posedieť? 

(ac)

Páčil sa vám článok?