Niekedy sa udeje zázrak: Známy podnik na pokraji krachu po korone opäť funguje, pomohli aj Ukrajinci

2.5.2022

Zdroj: www.pulitzer.sk

Páčil sa vám článok?

Viaceré známe podniky v centre Bratislavy zruinovali covid opatrenia, mnohé z nich zrejme navždy zmizli z mapy nášho mesta. Dobrou správou je, že po dlhej pauze sa niektoré dokázali vrátiť. Pred pár dňami sa podarilo otvoriť ikonickú Kaffee Mayer a ešte pred ňou obľúbenú reštauráciu, kde pomáhajú aj odídenci z Ukrajiny.

Podobný osud ako historická Kaffee Mayer, ktorá bola ponúknutá na prenájom, postihol reštauráciu Pulitzer na Župnom námestí, kam radi chodievali aj mnohé známe osobnosti. Majitelia podniku hľadali záujemcu o jeho kúpu od jari minulého roka, no ešte aj v novembri pre banoviny.sk priznali, že bez úspechu. Do podnikania v gastrobiznise sa v časoch tvrdých covid obmedzení nikomu veľmi nechcelo.

„O návštevníkov Pulitzera by sme núdzu nemali, chýbal nám predovšetkým personál, najmä kuchári. Ľudia poodchádzali z gastro biznisu do sektorov, kde majú istotu príjmu, hoci aj za cenu, že zarobia o dvesto-tristo eur menej. Účty treba platiť,“ konštatoval vtedy Andrej Gogola, spolumajiteľ tejto obľúbenej reštaurácie na prízemí Domu novinárov.

Po nútenej prestávke, ktorá trvala viac ako rok, je však Pulitzer znovu otvorený, a to už od marca, čo mnohí Bratislavčania objavujú až teraz. Dokonca i majiteľ je ten istý, niekedy sa podarí zázrak. „Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a my vás veľmi radi privítame v našej srdcovke, v našom kultovom podniku,“ pozýval Andrej Gogola do obnovenej reštaurácie aj prostredníctvom sociálnej siete.

Zdroj: ac

​Nového nájomcu pre reštauráciu Pulitzer hľadali od marca 2021.

Ako nám vysvetlil ďalší spolumajiteľ, Eduard Šiška, chýbajúcich pracovníkov v Pulitzeri na Župnom námestí, ale tiež v Štefánke by Pulitzer oproti Prezidentskému palácu pomohli nahradiť aj odídenci z vojnovej Ukrajiny.

„Niekoľkí naši pôvodní zamestnanci, ktorí počas protipandemických obmedzení odišli do výroby, sa k nám vrátili. Navyše sme zamestnali viacerých ľudí z Ukrajiny so štatútom utečenca. Takže personálne problémy máme konečne vyriešené,“ potvrdil s tým, že niektorí budú u nich pár mesiacov, iní aj rok. Všetci ukrajinskí zamestnanci sú vraj schopní odborníci vo svojej oblasti, jediným problémom je jazyková bariéra. „S tými, ktorí majú domov bližšie za našimi hranicami, napríklad v Užhorode, je však komunikácia dobrá,“ doplnil Šiška.  

Zdroj: www.pulitzer.sk

​Obľúbená reštaurácia znovu funguje, dokonca pod tým istým majiteľom.

V príjemných priestoroch Pulitzera si teda opäť môžete posedieť pri káve či dobrom drinku, a vybrať si tiež niečo z vylepšeného jedálneho lístka. Okrem troch druhov menu v ňom nájdete poľovnícky guláš aj typické slovenské bryndzové halušky, Pulitzer burger aj prešporský „šnicel“, rybacie špeciality aj šaláty a všeličo iné, kuchyňa je stále skvelá!

(ac)

Páčil sa vám článok?