Dobrá správa, na ktorú čakali mnohí Bratislavčania: Kaffee Mayer je znovu otvorená!

1.4.2022

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Prvá informácia o tom, že podnik Kaffee Mayer v historickom centre Bratislavy skončil, sa objavila v priebehu vlaňajšieho leta, a začiatkom tohto roka sa už preň hľadal nový nájomca. Majiteľ objektu zároveň pripustil, že sa možno nepodarí zachovať tradíciu kaviarne a cukrárne. Dnes už vieme, ako to dopadlo.

Predchádzajúci prevádzkovateľ Kaffee Mayer nám v júli minulého roka potvrdil, že k zatvoreniu tejto luxusnej kaviarne a cukrárne na rohu Hlavného námestia a Sedlárskej ulice prispela aj pandemická situácia. Konštatoval, že s majiteľom objektu sa veľmi korektne dohodli na ukončení zmluvného vzťahu. O pár mesiacov na to sa už začal hľadať nový nájomca.

Vlastník budovy mal od začiatku jasnú predstavu, ako by mal fungovať podnik, ktorý založil v roku 1873 vychýrený dodávateľ cukrárenských výrobkov na cisársky dvor Julius Mayer. „Obnovenie tradície kaviarne a cukrárne je naša priorita. Určite vylúčime ponuky, ktoré by chceli spraviť z Kaffee Mayer bar, piváreň či prevádzkovať tam diskotéku,“ zdôraznil pre banoviny.sk Patrik Geržo zo spoločnosti Schöndorf.

Zdroj: ac

​Začiatkom roka sa pre Kaffee Mayer hľadal nájomca, dnes už funguje.

Ubezpečil, že by bol najradšej, keby bola Kaffee Mayer opäť vyhľadávanou kaviarňou a cukrárňou, zároveň však pripustil, že sa to nemusí podariť. „Aj v našom prípade rozhodujú tiež peniaze, máme vysoké úverové zaťaženie, nemôžeme si dovoliť nechať priestory dlhý čas nevyužité. Takže neviem, ako to napokon dopadne,“ konštatoval ešte vo februári tohto roku. Dnes už má pre Bratislavčanov správu, ktorá určite poteší.

Zdroj: ac

Do Kaffee Mayer sa vracajú prví hostia.

„Podarilo sa nám nájsť pre Kaffee Mayer prevádzkovateľa, ktorý sa rozhodol zachovať tradíciu tohto ikonického bratislavského podniku. Kaviareň aj cukráreň je znovu otvorená, len spočiatku prosíme návštevníkov o trpezlivosť, zatiaľ nie je všetko úplne top. Môžete si tam už posedieť pri kávičke alebo sladkom dezerte, no personál ešte nie je kompletný, takže napríklad zákusky sa zatiaľ nepečú priamo v Kaffee Mayer. Ale sú výborné,“ podotýka Patrik Geržo.

Zdroj: ac

​Zákusky zatiaľ nemajú z vlastnej výroby, ale aj to bude.

Prezradil tiež, že záujemcov o prenájom mali veľa, dokonca i z Viedne. Tak, ako predpokladal, prišli aj ponuky ľudí, ktorí chceli urobiť z podniku piváreň či diskotéku a tlaky vraj boli veľké. „Som rád, že sa nám podarilo to, v čo sme dúfali - vrátiť Bratislavčanom Kaffee Mayer takú, akú ju poznali,“ dodáva Patrik Geržo.

No predsa len chystajú niektoré zmeny. V priebehu tohto roka podnik aspoň čiastočne vynovia a v tom nasledujúcom ho čaká kompletná rekonštrukcia.

(ac)

Páčil sa vám článok?