Nezájdete do galérie? Český spolok Bratislava pozýva na vernisáž výstavy maliarskej moderny

18.10.2021
0
Galéria Umelka

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Český spolok Bratislava pozýva v pondelok o 18.00 h na vernisáž výstavy pod názvom České maliarstvo klasiky a moderny. Výstava, ktorú krajanský spolok organizuje s Galériou u svätého Jakuba z Nového Bydžova, bude prístupná v bratislavskej Galérii Umelka.

"Diela 25 maliarov z rokov 1909 až 2005 bude možné vidieť do 7. novembra, následne bude výstava venovaná výročiu vzniku ČSR a 100. výročiu založenia založenia Umeleckej besedy slovenskej inštalovaná v Dome umenia v Piešťanoch," uvádza portál ČSB.

Pripomína, že svoje aktivity organizuje s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, Ministerstva zahraničných vecí (MZV) ČR a Československého ústavu zahraničného, Praha.

(TASR)

VIDEO: Po stopách strateného klipu - viete, na ktorom bratislavskom sídlisku v roku 1987 vznikol?

Keď v roku 1980 mala Marika Gombitová autonehodu, po ktorej ochrnula, tak bolo zrejmé, že už ďalej nebude pôsobiť v skupine Modus. Kapelník Janko Lehotský skúšal rôzne speváčky, pričom jednou z najvýraznejších sa stala Ivona Novotná. Počuť ste ju mohli vo viacerých hitov z tej doby, ale aj v pesničke Pohľadnica z roku 1987, ktorá bola úplne iná a mnohým ľuďom sa páči aj v súčasnosti.

Páčil sa vám článok?