VIDEO: Symfonici z rozhlasu odohrajú v septembri okrem koncertov v štúdiu aj veľkú akciu pod holým nebom

28.8.2021

Zdroj: FB Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

Páčil sa vám článok?

Koncerty v štúdiu i pod holým nebom má v septembrovom programe Symfonický orchester Slovenského rozhlasu (SOSR). Školský rok privíta hneď 1. septembra o 16.00 h v rozhlasovom Štúdiu 1 koncertom pre celú rodinu - Sergej Prokofiev: Peter a vlk. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

V poradí 93. sezónu otvorí SOSR 1. abonentným koncertom na novom námestí pred Pradiarňou v bratislavskom Ružinove v rámci festivalu Symfónia umenia. "Koncert si budú môcť naživo vypočuť aj poslucháči Rádia Devín. Účastníci koncertu sa môžu tešiť na najmonumentálnejšie dielo Orffovej kantáty Carmina Burana pod taktovkou šéfdirigenta SOSR Ondreja Lenárda," priblížil Púchovský podujatie, na ktorom vystúpi aj Slovenský filharmonický zbor, Bratislavský chlapčenský zbor a sólisti Andrea Vizvári, Aleš Jenis a Daniel Matoušek: "Na jednom pódiu bude spolu účinkovať takmer 200 umelcov."

Ďalej potvrdil, že RTVS bude nakrúcať i jazzový koncert Billy Cobham Quartet a Rozhlasový Big Band Gustava Broma, ktorý tiež odohrajú na námestí pred Pradiarňou na Páričkovej ulici v Bratislave 11. septembra. Legendárny jazzový big band Gustava Broma, ktorý je na scéne vyše osemdesiat rokov, sa na ňom predstaví pod vedením Vlada Valoviča spolu s legendou jazzu, americkým bubeníkom Billym Cobhamom a jeho kvartetom.

V rámci festivalu vystúpi SOSR aj 12. septembra na mimoriadnom koncerte Symfonici hrajú ABBA a Queen. "Pôjde o koncert, ktorý v sebe spája operu, rock i populárnu hudbu do jednej výnimočnej fúzie žánrov," dodal Púchovský s tým, že na podujatí zaznejú v premiére najväčšie hity dvoch legendárnych kapiel v podaní operných sólistov a muzikálových spevákov, v sprievode symfonického orchestra a speváckych zborov (Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a Spevácky zbor Lúčnica).

Orchester nacvičil už aj známu skladbu Bohamian Rhapsody od skupiny Queen:

(TASR)

Páčil sa vám článok?