FOTO: Letná čitáreň v Medickej záhrade opäť otvorí svoje brány

9.6.2021

Zdroj: Staromestská knižnica

Páčil sa vám článok?

Letná čitáreň v Medickej záhrade v bratislavskom Starom Meste opäť otvorí návštevníkom svoje brány. Stane sa tak v pondelok 14. júna. TASR o tom informovala Lenka Čechvalová zo Staromestskej knižnice, ktorá čitáreň organizuje.

V ponuke letnej čitárne nájdu návštevníci takmer 50 titulov novín a časopisov v slovenskom, českom, anglickom, nemeckom a maďarskom jazyku, ale i bezplatné požičiavanie kníh v Staromestskom knižnom kolotoči. Knižky budú pravidelne doplňované.

Zdroj: Staromestská knižnica

Pripravený je tiež kultúrny program pre všetky vekové kategórie. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na divadelné predstavenia, ktoré vznikli na motívy rozprávkových kníh, či zážitkové čítania. Dospelí sa v rámci cyklu Čítanie v tráve stretnú s viacerými slovenskými autormi. Pre milovníkov starej Bratislavy a jej histórie je určený cyklus Rozprávanie o Bratislave. Chýbať nebudú ani medzigeneračné tvorivé dielničky.

Zdroj: Staromestská knižnica

Letná čitáreň bude otvorená každý pracovný deň aj počas soboty, a to až do 31. augusta. Umiestnená je pri východnej bráne Medickej záhrady (vchod z Poľnej ulice). Služby sú bezplatné a vstup na podujatia je voľný. Počas návštevy je potrebné dodržiavať aktuálne hygienické oparenia.

Zdroj: Staromestská knižnica

(TASR)

Páčil sa vám článok?